Crònica 05/02/2012

Webs, portals i xarxes socials, imprescindibles per trobar ofertes

2 min

Feina Activa

És el portal de la Generalitat i ara mateix recull més de 19.000 ofertes. Només cal registrar-s'hi per poder accedir a totes les ofertes. Hi ha convenis amb diverses empreses i l'objectiu del Govern es tancar nous acords per ampliar el volum d'ofertes. A més a més, els serveis públics publiciten ofertes concretes que els arriben a través de Twitter, on han creat 23 perfils professionals diferents per fer piulades i arribar de manera segmentada a les persones que busquen feina.

Infojobs

És la web de referència a l'Estat i la que utilitza de manera majoritària la gent que busca feina, segons un estudi de Nielsen/Netratings, que li atorga un 36% de quota d'audiència. Segons dades del setembre del 2011 té en oferta més de 80.000 llocs de treball de tot tipus de sectors.

Ms Employ

Cada cop hi ha més portals sectorials, on els professionals d'un determinat perfil hi poden trobar només ofertes especialitzades i així seleccionar menys. Un d'aquests portals és Ms Employ, dirigit a professionals del sector de les noves tecnologies. Altres organismes, com col·legis professionals d'enginyers o d'arquitectes, també tenen portal propi per trobar feina. És el cas del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. En el cas dels directius també hi ha portals propis com Experteer.

Linkedin

Aquesta xarxa social professional té 135 milions de membres arreu del món. A l'Estat n'hi ha més de dos milions. Cadascú hi té penjat un perfil professional detallat i s'hi pot construir una xarxa de contactes. Es pot demanar rebre avisos quan les empreses tenen una vacant. Altres xarxes socials, com Facebook, també es poden usar així i algunes empreses revisen el perfil del candidat abans de contractar-lo. Per això cal controlar les fotografies i la informació que s'hi penja.

stats