ACOMIADAMENTS
Crònica 03/03/2011

Yamaha confirma que tanca a Catalunya

Redacció
1 min

Barcelona.La multinacional japonesa Yamaha va presentar ahir a la Generalitat l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per tancar la seva fàbrica catalana i acomiadar 388 treballadors. Segons va informar l'empresa, els treballadors rebran una indemnització de 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats. De totes maneres, la multinacional japonesa oferirà la possibilitat de recol·locar un màxim de cent treballadors a la seva planta de Saint-Quentin (França), on ara traslladarà tota la producció que es feia a Palau-solità i Plegamans.

Així mateix, la companyia ha ofert un pla de prejubilacions per als treballadors que a finals d'aquest mes tinguin 58 o 59 anys. Aquestes persones rebran un 80% del seu salari net fins que es jubilin, informa Efe. En un comunicat, Yamaha va justificar la decisió pel descens de les vendes al mercat europeu (que ha estat d'un 47% en tres anys, segons l'empresa) i per la reducció de la producció a Europa.

Oposició dels treballadors

Els treballadors asseguren que la presentació de l'expedient de regulació no es deu a raons econòmiques, sinó a motius tècnics i productius que consideren "totalment injustificats". El secretari general de Comissions Obreres a Yamaha, Òscar Ribera, va explicar la seva "oposició total" a l'ERO i va demanar al Govern que "recapituli" la decisió de la companyia japonesa.

El procés de l'ERO durarà 45 dies. Els 30 primers corresponen al període de consultes entre els implicats i els 15 restants són els dies en què, si les dues parts no es posen d'acord, la Generalitat haurà de dictaminar, per tant, si l'expedient està justificat.

stats