Crònica 11/11/2011

Zapatero adverteix que el PP Farà retrocedir els drets socials

El secretari general del PSOE defensa que el seu govern ha estat el que més s'ha preocupat pels drets i les llibertats dels ciutadans i anima a votar el PSOE perquè "no treguin tot el que s'ha aconseguit".

Salvador Almenar
2 min
Zapatero adverteix que el PP  Farà retrocedir els drets socials

ELX.El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va aprofitar la seva primera intervenció en campanya per reivindicar la seva gestió durant les dues últimes legislatures. "Quan el PP diu que hem fet retallades socials, cal recordar que hem estat el govern que més s'ha preocupat per estendre els drets i llibertats dels ciutadans", va assenyalar. Zapatero va assegurar que quan va governar el PP "no van pujar les pensions un 30% ni van promulgar lleis que afavorissin la igualtat entre ciutadans", som sí que ha fet el seu executiu.

En aquesta campanya, la presència de Zapatero a actes públics és mínima. La setmana vinent serà amb Rubalcaba a Màlaga i tancarà campanya ell sol a Lleó. El líder socialista va justificar haver elegit Alacant per estrenar-se pel fet que la candidata és Leire Pajín, a qui va triar com a ministra de Sanitat en el tram final de la seva última legislatura com a president.

Davant d'uns 1.500 simpatitzants, Zapatero va aprofitar per treure pit de la seva tasca al capdavant de l'executiu fent un repàs de tots els temes socials que han marcat el seu govern. Ara bé: va passar de puntetes per tot el que fa referència a l'economia i a la política valenciana.

En la línia del candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, l'encara president va explicar que votar el PSOE "és garantir un sistema sanitari públic i de qualitat, l'educació per a tothom, la igualtat entre els homes i les dones o la possibilitat de formar una família com cadascú vulgui". És per això que va dir que el 20-N el que es decideix és seguir el rumb marcat pel seu govern -i que "continuarà" Rubalcaba- o exposar-se al fet que un govern del PP "pugui treure tot el que s'ha fet aquests vuit anys".

Sobre la situació econòmica, Zapatero va reconèixer que "la situació és complicada" i que s'han hagut de prendre algunes decisions "impopulars" exigides pels mercats financers. "Ho hem fet sols", va remarcar el líder socialista en una clara al·lusió al PP. Sobre la possibilitat de viure en una Europa a dues velocitats, va dir que només se sortirà de la crisi "si l'eurozona camina unida" i es va mostrar segur que serà així, ja que va explicar que la cancellera alemanya, Angela Merkel, li va comunicar el seu compromís de potenciar "una Europa única i un mercat comú sòlid on tots vagin a la mateixa velocitat".

stats