MOVIMENT DE FITXES AL PSC DE GIRONA
Crònica 17/01/2011

Zaragoza convida el regidor fitxat per Mascarell a tornar el carnet

Redacció
2 min
El regidor d'Urbanisme de Girona, Joan Pluma, serà el nou director general de Patrimoni.

BarcelonaEl secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ho té clar: és totalment incompatible militar al PSC i acceptar un càrrec del Govern de CiU. Per això ahir va convidar Joan Pluma -el regidor d'Urbanisme i tercer tinent d'alcalde de Girona que ha fitxat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell- a tornar el carnet del PSC tal com ha fet el seu propi padrí. La posició de Zaragoza xoca frontalment amb la dels socialistes gironins, que prefereixen que se li imposi a Pluma, qui serà director general de Patrimoni de la Generalitat, una mena de suspensió temporal, però que en cap cas se li exigeixi el retorn del carnet.

Zaragoza va lamentar, en declaracions a Catalunya Ràdio, que Mascarell, tot i tenir dret "a prendre decisions personals", intenti implicar en la seva opció personal un partit que ha decidit estar a l'oposició, i el va acusar de tenir una "actitud poc positiva" a l'hora de justificar la seva incorporació al Govern de Mas. "No hauria d'insultar la gent que amb la seva abstenció va permetre que Mas fos president i ell conseller", va etzibar el secretari d'organització. A la crítica s'hi va sumar el portaveu del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, via 2.0: "Veig que CiU no troba ningú a casa", va dir dissabte en un missatge a Twitter.

Malgrat tot, els companys de Girona de Pluma s'allunyen de la taxativitat de la direcció del carrer Nicaragua. "Si tenim gent bona i ens la vénen a buscar de fora, no ens podem permetre fer-los fora nosaltres", va assegurar dissabte en declaracions a l'ACN la primera secretària de l'agrupació local a Girona, Glòria Plana.

La marxa de Pluma de l'Ajuntament de Girona, on va entrar fa dues dècades, suposarà justament l'entrada al consistori de Plana, que era la número 11 a la llista socialista per a les eleccions municipals del maig. Es preveu que el procés de substitució de Pluma, qui també és vicepresident de la Diputació de Girona, es tanqui en el proper ple municipal, al febrer.

stats