BARCELONA, CAPITAL DE LA TECNOLOGIA MÒBIL
Crònica 28/07/2011

Els governs abocaran 90 milions al projecte Mobile World Capital

Els impulsors del projecte que ha permès a Barcelona guanyar el títol de capital mundial dels mòbils fins al 2018 asseguren que el sector privat està entusiasmat i s'hi sumarà injectant recursos.

Elena Freixa
2 min
El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, va escenificar ahir el nomenament acompanyat del president Artur Mas, l'alcalde Xavier Trias i el secretari d'estat de Telecomunicacions, Juan Junquera.

Barcelona.Un cop païda l'eufòria per l'elecció de Barcelona com a capital mundial del mòbil fins al 2018, els amfitrions s'han bolcat a buscar els recursos necessaris per desplegar totes les iniciatives que prometia la candidatura catalana. De moment, la Generalitat, el govern espanyol i l'Ajuntament de Barcelona han compromès 90 milions d'euros, que aniran a parar a una fundació de nova creació entre l'any que ve i el 2018. Inicialment s'hi injectaran cinc milions d'euros el primer any, quinze milions entre el 2013 i el 2017, i deu milions més l'any següent.

Segons el director de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, la fundació també tindrà participació privada. D'una banda, els propis organitzadors del World Mobile Congress, el GSMA, han confirmat que hi posaran recursos i, de l'altra, es treballarà per aconseguir atraure finançament privat d'empreses. Cordón va garantir l'interès del sector privat per participar a la fundació i va confiar que la seva aportació arribi a igualar, o fins i tot superar, el pes dels recursos públics.

Amb aquests fons, la fundació s'ha d'encarregar de desenvolupar activitats més enllà del congrés anual i repartides durant tot l'any, entre les quals hi haurà el Festival del Mòbil i una fira, la Barcelona Mobile Summer Week, per connectar amb el ciutadà, que fins ara ha estat espectador d'un congrés orientat als professionals del sector.

Ahir les autoritats catalanes, organismes implicats (com Fira de Barcelona, Turisme de Barcelona i Cambra de Comerç de Barcelona) i els directius del GSMA van fer oficial en una roda de premsa la satisfacció de poder establir-se a Barcelona de manera permanent durant els pròxims sis anys. El conseller delegat del GSMA, John Hoffman, va destacar que Barcelona ha demostrat una "extraordinària capacitat innovadora" i que això és una fortalesa per afrontar el repte en un sector en evolució permanent. De la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, va demanar que la unitat segueixi sent la bandera del treball que comença tot just ara per aconseguir nous èxits.

stats