REACCIONS A UN ARTICLE POLÈMIC
Crònica 25/03/2011

Un activista islàmic català agita El fantasma d'un altre 11-M

El president de la Junta Islàmica Catalana ha hagut d'aclarir el contingut d'un article en què relacionava la massacre de Madrid amb els atacs a Líbia. L'autor titllava de "criminals" els diputats espanyols.

Joan Serra
2 min
El blog d'Abdennur Prado, en el qual ahir es podia llegir l'article Tendrán su 11-M , amb imatges de Zapatero i ferits de l'atemptat.

Barcelona.El president de la Junta Islàmica Catalana, Abdennur Prado, ha actualitzat el fantasma de l'atemptat terrorista que va horroritzar Madrid l'11 de març del 2004. En un article difós al seu blog i al portal de comunicació Webislam, Prado va censurar la participació espanyola en la intervenció internacional sobre Líbia, una reflexió que encapçalava amb el títol Tendrán su 11-M . Malgrat que el missatge de l'activista islàmic se centrava a denunciar que l'operació militar tindrà conseqüències negatives per a l'onada de canvi al món àrab, les referències ambigües a l'atemptat de Madrid van provocar que el text s'interpretés com una amenaça, la d'un nou 11-M.

Arran de l'allau de comentaris, el portal Webislam va retirar ahir l'article després de demanar disculpes per haver pogut ferir sensibilitats, però també va lamentar que s'haguessin tergiversat les paraules de l'autor (musulmà convers nascut a Barcelona el 1967) amb la voluntat de generar "rancúnia" cap al col·lectiu islàmic. El portal i, per extensió, la Junta Islàmica Catalana van expressar la seva inequívoca condemna dels actes terroristes i, en concret, de la massacre de Madrid.

Escrit com una pregària profètica, en el qual es relacionaven fotos de Zapatero i ferits en l'atemptat de Madrid, l'article d'Abdennur Prado augurava que la intervenció a Líbia tindrà unes conseqüències nefastes. Aquest és un extracte del text: "Un cop més la guerra ens governa. Tan sols uns dies després de l'aniversari de l'11-M, com un acte de traïció a les víctimes i al patiment dels espanyols. Condemnant un altre poble a la violència, a anys de guerra i rapinya […] Tindran el seu 11-M. Déu no ho vulgui". L'autor va aclarir ahir que no volia expressar el temor d'un nou atemptat sinó que pretenia subratllar que "cada bomba que cau sobre Líbia i mata civils innocents, amb ajuda espanyola, és una reedició de l'11-M".

Entitat subvencionada

La Junta Islàmica Catalana és una entitat religiosa composta majoritàriament per catalans que s'han reconegut com a musulmans. Treballa per normalitzar la presència de l'islam a Catalunya. Entre el 2007 i el 2010 va rebre 19.750 euros de la direcció general d'Afers Religiosos de la Generalitat. El Sindicat Unificat de la Policia es va afanyar ahir a demanar la detenció de Prado.

stats