MOBILITAT
Crònica 22/07/2011

Les agències reclamen 1,3 milions pel caos aeri

Ara
2 min

BARCELONA.L'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV) reclama a Aena, Foment i als controladors més d'1,3 milions d'euros pels danys i perjudicis produïts pel tancament de l'espai aeri espanyol el desembre del 2010 a causa de la vaga salvatge dels controladors. Segons l'ACAV, un total de vuit agències de viatges, que reclamen uns danys i perjudicis per 175.000 euros, han presentat avui davant Aena, i ho han fet extensible al ministeri de Foment i al col·lectiu de controladors, una reclamació per responsabilitat patrimonial de l'administració per funcionament anormal dels seus serveis.

La setmana que ve l'ACAV espera poder sumar tres agències més a aquesta reclamació, amb la qual cosa l'import ascendiria fins als 946.577 euros, i al setembre hi haurà onze agències més que se sumaran a la reclamació, amb la qual cosa, en total, seran 22 agències que reclamaran un total d'1.313.395 euros. Si no reben resposta en el termini de sis mesos, les agències presentaran un recurs contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional contra Aena, el ministeri de Foment i el col·lectiu de controladors aeris en concepte de responsabilitat patrimonial pel funcionament anormal dels seus serveis.

A més, l'ACAV s'ha personat en el procediment penal interposat per la fiscalia contra els controladors aeris, que s'està portant a terme aquests dies a Madrid. L'Associació Catalana d'Agències de Viatges funciona des de l'any 1978 i, actualment, compta amb 366 agències associades que representen un total de 633 punts de venda.

Imputats per segrest

Alguns dels controladors implicats en la vaga encoberta estan imputats per presumpte segrest o detenció il·legal. En concret es tracta dels que treballaven al torn de tarda del 3 de desembre, quan un vol amb destí a Düsseldorf va estar retingut més de tres hores a l'aeroport madrileny de Barajas i es va impedir als passatgers que abandonessin l'aeronau. Un dels passatgers és el que ha presentat la denúncia per segrest.

stats