Crònica 20/10/2011

Els alcaldes catalans faran pinya per pressionar Foment

Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Figueres faran un front comú per pressionar Foment perquè acceleri les obres del corredor mediterrani. Els cinc alcaldes celebren la fi del model radial.

Carles Arbolí
1 min
Els alcaldes catalans faran pinya per pressionar Foment

BARCELONA.L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va voler escenificar la importància del corredor mediterrani al costat dels seus homòlegs de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; Lleida, Àngel Ros; Girona, Carles Puigdemont, i Figueres, Santi Vila. La idea era mostrar múscul per pressionar el ministeri de Foment "perquè no s'adormi" a l'hora d'executar el projecte ferroviari, va dir Trias. L'alcalde de Barcelona recorda que ara toca "prioritzar" i, en aquest sentit, insisteix que el corredor mediterrani és "l'espina dorsal del gran eix econòmic europeu". Un argument que va certificar Ballesteros assegurant que és una "aposta pel que és lògic i té sentit".

L'alcalde de Lleida, malgrat que la seva ciutat no forma part del corredor, en va destacar la importància per l'efecte que pot tenir en el sector agroalimentari local per la proximitat amb els ports de Barcelona i Tarragona, mentre que el gironí Carles Puigdemont va pronosticar que "si anem units i tractem els reptes de forma global, el país avançarà més ràpid". L'alcalde de Figueres, Santi Vila, considera que de la decisió de la Comissió Europea "se'n pot treure la lliçó que per fi es poden començar a planificar infraestructures al servei de la ciutadania, i no al servei de la política".

stats