VIOLÈNCIA A ITÀLIA
Crònica 24/12/2010

En alerta les ambaixades de Roma després de dues explosions

Laia Gordi
2 min
En alerta  les ambaixades  de Roma després de dues explosions

BarcelonaLa policia italiana va posar ahir en alerta totes les ambaixades de Roma després que explotessin dos paquets bomba amb poques hores de diferència. El primer, a la seu diplomàtica de Suïssa a les dotze del migdia, i el segon, a la de Xile cap a les dues de la tarda. Els atacs van deixar dues persones ferides, una d'elles de gravetat. El mateix matí, hores abans de la primera explosió, una falsa alarma, precedida per una trucada d'alerta, va fer desallotjar l'ajuntament de la ciutat.

L'alcalde de Roma, Gianni Alemanno, va voler desmentir que els atacs d'ahir tinguessin cap relació amb el paquet sospitós trobat dimarts al metro de la ciutat. En aquell cas es tractava d'un tub ple de pólvora però sense detonador.

Segons van informar els mitjans italians, el ministre d'Afers Exteriors va activar un operatiu especial per revisar totes les ambaixades de Roma. El cap de la policia, Francesco Tagliente, va explicar que no es tractava d'una situació de crisi, però que havien alertat totes les seus i que estaven treballant amb els especialistes artificiers tant del cos de la policia com dels carabinieri, un cos militar. Els controls a les ambaixades van portar a pensar que podria haver-hi una tercera bomba a la seu d'Ucraïna, que finalment va resultar una falsa alarma.

La fiscalia de Roma dirigeix la investigació cap als cercles anarquistes, després que un grup reivindiqués ahir l'autoria dels atacs, segons va explicar el ministre de l'Interior, Roberto Maroni. L'episodi està relacionat amb els 14 paquets bomba que la primera setmana de novembre van ser enviats, des de Grècia, a governs estrangers i ambaixades a Atenes. Els paquets van arribar fins als despatxos de Nicolas Sarkozy i d'Angela Merkel. En aquella ocasió es van detenir militants de grups d'extrema esquerra i no va haver-hi ferits.

stats