Crònica 19/08/2011

Els antipapa reivindiquen la laïcitat

Uns 300 manifestants contraris a la visita del Papa es van concentrar ahir enmig d'un fort dispositiu policial després dels incidents de la nit anterior, quan l'assistència va desbordar totes les previsions.

Ara
2 min
Fort dispostiu policial ahir a la nit la Puerta del Sol de Madrid per controlar els manifestants antipapa.

Madrid.Els antipapa contraataquen i han convocat per avui una nova manifestació a la Puerta del Sol contra l'ús de diners públics per finançar la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). La marxa sortirà de la Puerta del Sol i es dirigirà a Atocha, on està previst que se celebri una assemblea per debatre les accions que es duran a terme durant la visita de Benet XVI. Uns 300 manifestants laics ja van participar ahir en una concentració per rebutjar la càrrega policial de dimecres, quan l'elevat nombre d'assistents -uns 20.000 segons algunes associacions- va desbordar les previsions.

Per evitar nous enfrontaments entre pelegrins i manifestants antipapa, la concentració d'ahir es va desenvolupar enmig d'un fort cordó policial. Tot i així, es va produir una nova càrrega policial als carrers propers a Sol que va acabar amb diversos ferits, entre ells una noia italiana que no participava en la marxa. No va ser l'única protesta. Una cinquantena de persones a favor de la diversitat sexual es van barrejar entre els pelegrins que esperaven al papa Benet XIV per rebre'l amb una besada reivindicativa per denunciar les "doctrines homofòbiques, sexofòbiques i transfòbiques" de l'Església catòlica. Després de moments de tensió entre els joves manifestants i els antidisturbis, només dos nois van aconseguir el seu objectiu i es van fer un petó davant del pas del Papa. D'altra banda, ahir es van negar a declarar els vuit detinguts durant els incidents de la marxa laica de la nit anterior. Els detinguts passaran avui a disposició judicial i se'ls imputa el delicte de desordre públic. La marxa va acabar amb enfrontaments entre els manifestants i antidisturbis i onze ferits lleus.

Picabaralla política

Esquerra Unida va demanar la dimissió de la delegada del Govern espanyol a Madrid, Dolors Carrión, pel "deplorable dispositiu policial" desplegat durant la marxa. Els convocants també van criticar la manca de previsió de la Delegació del Govern, que no disposava d'efectius suficients.

stats