Crònica 09/01/2011

"Fa anys que el mercat és una anècdota, més mort que viu"

Llibreter. L'avi de l'Albert Rodés va obrir la parada número 1 del mercat Antoni Palau. Ell va heretar el negoci i es va encarregar del quiosc fins que va optar per la llibreria convencional.

Maria Ortega
1 min
Antoni, PalauUna

Com valora l'evolució dels pavellons Antoni Palau?

Una llàstima, perquè quan teníem els quioscos al final de la Rambla érem una peça que podia esdevenir un símbol de la ciutat, com passa a París, però no se'ns va tractar bé. No vam trobar ni el lloc ni la manera i el temps s'ha encarregat de fer la resta. Que ara només en quedi un ja és irrellevant, quan vam baixar de les 12 paradetes ja vam deixar d'existir. Sant Antoni ens va guanyar la batalla. Fa anys que el mercat és una anècdota, més mort que viu.

Per què va optar per marxar-ne?

Va coincidir que el meu pare es jubilava i que algú s'havia de fer càrrec de la botiga del carrer Banys Nous quan la cosa començava a anar a menys a Diputació. Sempre en trèiem un sou, però no és comparable ni amb el rendiment ni amb les comoditats de la botiga.

Com els va marcar el trasllat de la Rambla a Diputació?

A Santa Mònica hi havia molt d'ambient treballador, gent que es parava abans o després de la feina i s'hi començava a bolcar el turisme. El trasllat va trencar la dinàmica .

stats