Crònica 30/06/2011

Les cases als arbres s'expandeixen de l'acampada de Barcelona a Eivissa

M.o.
1 min
Les cases als arbres han estat un element identitari de l'acampada a la plaça Catalunya.

Aliens a la polèmica sobre la neteja de la plaça a canvi de la possibilitat de convertir-la en una àgora, alguns dels inquilins de les cases construïdes als arbres de la plaça Catalunya tenien clar que ells -voluntàriament- no en sortirien fins dimecres. Aquest termini no respon a cap dels objectius fixats en assemblea, sinó al seu propi projecte personal que ara han tingut l'oportunitat d'expandir. El seu model de cabanes fetes de materials de tot tipus ha impressionat els responsables d'un ecopoble d'Eivissa que, segons explica el Lupe -un dels ideòlegs d'aquesta arquitectura-, els ha contractat amb una oferta ambiciosa: construir cases als arbres en una extensió de dues hectàrees de terreny.

"Un èxit que és només una primera passa", apunta el Lupe, que explica que l'objectiu d'aquest equip de deu arquitectes de cabanes és iniciar un moviment social que doni resposta a les dificultats per accedir a un habitatge. "Volem que en aquestes cases hi pugui viure gent que està al carrer, que té problemes amb l'acohol, que ha quedat fora del sistema...", explica.

De moment, ja saben que dimecres embarcaran en els dos velers de deu metres d'eslora que s'han comprat fent ús dels estalvis. Han demanat poder invertir el pressupost que els oferien en fusta per tenir més facilitats a l'hora de construir i no haver de recórrer a les portes o els somiers, com han fet en la primera experiència, la de la plaça Catalunya.

El Lupe, un barceloní de 22 anys que ha estudiat disseny gràfic i interpretació i dansa, ha descobert aquests dies una nova vocació: la de les cases als arbres. I té clar que ara ningú no el pararà.

stats