Crònica 24/07/2011

La crisi fa augmentar el nombre de persones que continuen estudiant

Ara
1 min

BARCELONA.La darrera memòria del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) destaca que en la situació de crisi que hi ha s'ha detectat un increment del nombre de persones que s'han inscrit en tots els nivells formatius, excepte en els estudis universitaris, que gairebé es mantenen. Aquest indicador positiu, segons aquest òrgan consultiu i d'assessorament del Govern, es mantindrà segurament en els pròxims anys i "hauria de tenir un cert impacte en la reducció de l'abandonament prematur de les aules".

El CTESC recorda que les dades sobre el fracàs escolar a Catalunya són prou reveladores: el 29% de la població jove de 18 a 24 anys que té com a màxim estudis d'educació secundària obligatòria no continua estudiant. Fa dos anys aquest percentatge era del 31,9%, però encara està molt lluny de l'objectiu comú que s'ha fixat la Unió Europea per a l'any 2020, que està per sota del 10%. El CTESC explica que en els resultats de l'informe educatiu PISA s'ha vist una davallada del percentatge de l'alumnat català en els nivells més baixos de les competències que s'avaluen, però remarca que no s'ha incrementat de manera significativa en els més alts. Això vol dir que hi ha hagut "avenços en termes d'equitat però no pel que fa l'excel·lència".

La memòria del CTESC també es fa ressò de l'increment de l'alumnat de formació professional, que es concentra sobretot a les famílies professionals d'informàtica, agrària, arts gràfiques i fusta. La baixada més significativa l'ha viscut la branca d'edificació i obra civil.

stats