ESTUDI SOBRE L'ACTIVITAT DELS EURODIPUTATS
Crònica 27/01/2011

Els austríacs no fan mai campana a l'Eurocambra

L.m.
2 min

CORRESPONSAL A BRUSSEL·LESUn informe revela que els austríacs són els que mai falten a les sessions del Parlament Europeu i que els britànics, els més euroescèptics, els que obtenen més mala nota en assistència. El grup dels liberals i demòcrates (ALDE), a què pertany CiU, és clau en la majoria de les votacions de l'Eurocambra. Tot el que voten acaba guanyant.

La web Votewatch.eu ha analitzat l'activitat dels eurodiputats i el sentit de les 1.351 votacions nominals des de les darreres eleccions europees del juny del 2009.

Un català, Raül Romeva (ICV), és un dels europarlamentari més actius de l'Eurocambra (289) en un any i mig. En assistència, però, la primera de la classe és l'eurodiputada romanesa dels populars europeus Oana Romanescu.

Per països, Àustria és el que assiteix a més sessions, però Itàlia és el que presenta més preguntes parlamentàries. Espanya se situa en gairebé totes les variables al mig de la taula. El Regne Unit, poc amic d'Europa, perd en totes les variables.

Per grups, els liberals i demòcrates, que només tenen 84 eurodiputats davant dels 265 del Partit Popular (el més nombrós a l'Eurocambra), és la formació que guanya més eleccions. El grup a què pertany Ramon Tremosa (CiU) s'ha alineat amb la majoria de l'hemicicle en més del 83% de les votacions. ALDE fa coalició amb la dreta per les qüestions econòmiques i amb els socialistes i els verds en els assumptes de drets fonamentals i llibertats civils. El resultat és que sempre guanya el color del seu vot.

Un

team maker

Segons ha explicat Tremosa a l'ARA, el grup ALDE és un team maker , és a dir, "té una combinació de sensibilitats perquè no té una estricta disciplina de vot". Tremosa ha tret ferro a aquestes estadístiques: "El que importa és la qualitat i no la quantitat". "Un potser no intervé en cada sessió però està fent "treball de fons, treball de comissió", ha afegit Tremosa.

stats