ACCIDENT FERROVIARI
Crònica 18/03/2011

40 autobusos supleixen els combois de Rodalies entre Terrassa i Manresa

C. Arbolí
1 min

BARCELONA.Les línies de Rodalies R4 i R12 es mantindran tallades durant tot el dia d'avui i la previsió és que el servei es pugui restablir al llarg del cap de setmana, després que dimecres al vespre descarrilés un comboi a causa d'un despreniment de terres. L'accident va provocar onze ferits lleus. Més d'un centenar de tècnics de Renfe i Adif treballen a la zona per restaurar la normalitat i s'ha posat en marxa un dispositiu especial amb 40 autobusos per oferir un servei alternatiu als viatgers entre Terrassa i Manresa.

Les tasques se centren en la retirada del tren sinistrat i la neteja dels 60 metres cúbics de materials que van caure a la via. Fonts d'Adif han confirmat que els danys a la via i a l'electrificació també són molt importants i destaquen les dificultats d'accés a la zona, la qual cosa obliga a treballar amb maquinària molt especialitzada.

Garanties de seguretat

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, va explicar ahir que la prioritat és garantir que no es produeixi cap més esllavissada i la primera previsió és que les dues línies de Rodalies afectades es puguin reobrir demà, a partir de les onze de la nit, tot i que això dependrà de l'evolució de les feines de reparació. L'accident va tenir lloc poc abans de dos quarts de nou del vespre de dimecres, quan el primer vagó del tren va descarrilar a causa d'un despreniment de terra a la via. A causa del xoc, onze passatgers, entre els quals hi havia el maquinista, van rebre ferides lleus i van ser atesos en diferents centres hospitalaris.

stats