ACCIDENT A LA C-65
Crònica 11/07/2011

Un autocar bolca i causa 44 ferits

Un autobús de línia que anava entre Girona i Sant Feliu de Guíxols va bolcar ahir a Cassà de la Selva. Va causar 44 ferits, dels quals un segueix ingressat. Una avaria als frens n'és la causa més probable.

Marta Bausells
1 min
Caiguda en una rotonda L'autobús va bolcar quan va caure per un desnivell de dos metres. La hipòtesi amb més pes és una avaria mecànica als frens del vehicle.

Barcelona.Un dels autobusos de línia que recorren habitualment les comarques gironines va patir ahir un accident a la C-65, en passar pel municipi de Cassà de la Selva. L'autocar era de l'empresa Teisa i cobria el trajecte entre Girona i Sant Feliu de Guíxols. A les 11.46, el vehicle, ocupat per 45 passatgers -44 viatgers i una conductora- va envair la calçada contrària i va caure per un desnivell de dos metres. L'accident va provocar 44 ferits. D'aquests, un va ser greu, 12 menys greus -categoria entre lleu i greu- i 32 lleus. Els ferits van ser traslladats en ambulàncies a l'Hospital Josep Trueta de Girona, al Santa Caterina de Salt i al CAP de Cassà de la Selva, segons el Servei Català de Trànsit.

Finalment, per a molts tot va quedar en un ensurt. Tots els ingressats van ser donats d'alta al llarg de la tarda excepte quatre. Un és una dona ingressada al Josep Trueta, l'única ferida greu, que patia un traumatisme cranial i va passar a menys greu al vespre. Tant ella com dos pacients més d'aquest hospital, amb diverses fractures, i una dona gran ingressada al Santa Caterina, han passat la nit en observació, segons fonts dels hospitals.

Causes mecàniques

L'origen de l'accident s'està investigant, però l'SCT el va atribuir a una avaria als frens de l'autobús. L'entitat va explicar que, segons declaracions de la conductora, els frens no li van respondre quan va voler aturar-se per fer un cediu el pas. Segons l'SCT, el vehicle té cinc anys, ha passat l'ITV fa un mes i la conductora no havia consumit alcohol, ni patia somnolència, ni conduïa massa de pressa.

stats