EMISSIÓ PER A PARTICULARS
Crònica 07/10/2011

La banca cobrarà una comissió del 2% pels bons

T.g.
1 min

Barcelona.Els bancs i caixes col·locadors de l'emissió de deute per a particulars cobraran una comissió mitjana del 2%, un punt percentual per sota de la primera operació feta l'any passat. El novembre del 2010, el tripartit va acordar pagar un 3% a les 23 entitats financeres que van participar en la comercialització: un 2% per la col·locació i un 1% per l'assegurament (el banc es queda la quantitat assegurada si no la ven).

L'exigència de rebaixar la comissió de les entitats financeres ha estat un dels esculls en la negociació, segons van indicar fonts financeres. L'emissió, que es posarà en marxa el 24 d'octubre, arribarà als 3.000 milions d'euros. Amb tot, la direcció general de Política Financera de la Generalitat podria ampliar l'emissió fins als 4.000 milions. Les condicions finals se centren en un tipus d'interès del 4,75% per al tram amb venciment a un any i del 5,25% per al de dos anys. Hi haurà la possibilitat que els particulars que van subscriure la primera emissió de fa un any puguin reinvertir els diners.

Els subscriptors podran adquirir bons per un import mínim de 1.000 euros i un màxim de dos milions, igual que en l'emissió de fa 13 mesos. El desemborsament de l'operació està prevista per al 21 de novembre, que és precisament la data fixada per liquidar l'emissió de l'any passat. La Caixa, CatalunyaCaixa i Banc Sabadell lideren la iniciativa.

stats