TRÀFIC D'ESTUPEFAENTS
Crònica 12/02/2011

Una batuda antidroga a Gràcia se salda amb 3 detinguts

Marta Català
2 min
El bar de la batuda al carrer Príncep d'Astúries.

BarcelonaTot estava planificat. La unitat d'investigació de l'ABP de Gràcia, juntament amb el suport de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos, va detenir ahir a la nit per sorpresa el José Luis, l'amo del bar El Blau del carrer Príncep d'Astúries, a l'altura de Lesseps. Van entrar al bar i a casa seva i hi van trobar haixix i marihuana, però no cocaïna, que és el que buscaven. En total, els Mossos van detenir tres persones. Es tractava d'una operació contra la venda de droga a petita escala al barri de Gràcia. Passades les nou de la nit, tres furgons de l'ARRO van arribar al bar. Una desena d'agents uniformats i tapats de dalt a baix van entrar a l'interior de l'establiment per controlar i assegurar la zona davant l'expectació que es va generar entre els veïns que passaven pel carrer i es quedaven mirant l'escena. A dins hi havia l'amo del bar, un cambrer i un client que estava fent les seves necessitats al lavabo. "M'han rebentat la porta a patades i deu mossos m'han agafat pixant, encara no em crec el que està passant", va explicar l'home quan va sortir del bar.

La unitat d'investigació de Gràcia sospitava des de feia temps que el bar El Blau servia de tapadora i de punt de venda de droga. El seu propietari suposadament guardava a casa un quilo d'haixix i set bosses de marihuana, segons fonts pròximes al cas. Els Mossos també van entrar al domicili del José Luis, a l'edifici adjacent, i hi van detenir la dona de l'amo del local i es van emportar l'haixix i la marihuana: "Ni rastre de la cocaïna, la té ben amagada", van explicar fonts properes a la investigació.

Les mateixes fonts diuen que el José Luis té antecedents per delictes contra la salut pública. Els agents el van detenir per un delicte d'aquest tipus i també li van requisar una paperina que portava amb cocaïna a la butxaca. Aquest estiu, els investigadors de Gràcia ja van protagonitzar una altra batuda antidroga a la discoteca KGB, on van detenir sis persones i hi van trobar molts estupefaents.

stats