Crònica 08/03/2012

Entre la batuta del Parlament i la família nombrosa

S.g.
1 min
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a la seva cadira de l’hemicicle de la cambra.

Barcelona.“El fet de ser mare de quatre fills, estar casada i tenir un càrrec de responsabilitat té els seus problemes de conciliació”. És el testimoni de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la primera dona de la història de Catalunya que ocupa aquest càrrec i un clar exemple del que suposa per a una política de primera fila compaginar la vida privada i l’activitat pública. Reivindica, però, que la paritat no s’aconseguirà mai si les dones no són capaces de convèncer els homes que la conciliació “és cosa de dos”.

De Gispert, segona autoritat de Catalunya després d’Artur Mas, reconeix que va assumir la batuta parlamentària “amb una càrrega de responsabilitat una mica més gran que si fos un home” per les expectatives que es van generar amb la feminització del càrrec. A més, ho va fer al capdavant del Parlament més paritari de la història, amb una presència de dones que s’enfila fins al 43% (56 dones d’un total de 135 diputats). Tot i que l’establiment de quotes era una qüestió que li creava recels, reconeix que ha estat un trampolí per a les dones que no s’atrevien a fer el pas.

“L’ideal seria que arribés un dia en què no calgués celebrar el Dia de la Dona Treballadora, perquè voldria dir que estaríem en una situació de plena normalitat”, afirma la presidenta, que reivindica que encara falta camí per recórrer, en especial, en l’àmbit social i empresarial.

stats