Crònica 20/04/2012

El benefici de CaixaBank cau un 84% en provisionar 2.436 milions

Toni Garganté
1 min
CaixaBank va presentar els resultats a la seva seu.

BARCELONA.L'entitat que concentra el negoci financer de La Caixa va obtenir durant el primer trimestre de l'any un benefici atribuït de 48 milions d'euros, cosa que va suposar una caiguda del 84% sobre el mateix període de l'any passat. Aquesta davallada s'explica per les provisions realitzades de 2.436 milions, després d'aplicar tot el sanejament que demanava l'últim reial decret del govern sobre sanejament d'actius immobiliaris.

El president de CaixaBank, Isidre Fainé, va afirmar que havien decidit fer tot l'esforç en un sol trimestre "contra resultats" per netejar "d'un sol cop de falç" el balanç. Això sí, el banc s'ha quedat sense provisions genèriques, un fons de 1.835 milions que mantenien intacte els dos últims anys per situacions com la que s'ha produït ara. Si es descompten aquestes dotacions, l'entitat registra un creixement en tots els apartats. Així, el marge brut va arribar als 1.672 milions el març passat, amb un increment del 8,3%, mentre que el d'explotació va créixer un 25,3%, fins als 889 milions. El marge d'interessos també va evolucionar de manera positiva (+10,2%), i va comptabilitzar 883 milions. La ràtio de morositat va augmentar fins al 5,25%, per sota del nivell del sector (8,16%). Tot i l'increment de la mora, l'entitat ha reduït la seva exposició al negoci promotor, que totalitza els 21.708 milions.

El conseller delegat de l'entitat, Joan Maria Nin, va explicar en la junta d'accionistes que l'adquisició de Banca Cívica, sense ajudes, ha representat l'avançament tres anys del pla de creixement en vigor, que fixava l'objectiu d'aconseguir una quota de mercat del 15%. "Per això aquesta setmana hem pres la decisió de revisar el pla estratègic, que estarà acabat a finals d'aquest any", va indicar Nin.

stats