CAIXES
Crònica 11/08/2011

El benefici d'Unnim cau un 8,7% fins al juny

Toni Garganté
1 min
Unnim avança en el seu pla de reordenació.

Barcelona.Unnim va generar un benefici net atribuït de 25,4 milions d'euros en el primer semestre de l'any, una xifra que suposa una reducció d'un 8,7% sobre el mateix període de l'any passat. El cost de 59,1 milions de la reestructuració de l'entitat resultat de la fusió de les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu, inclòs en el segon trimestre, ha estat la clau de la caiguda de resultats.

Aquesta reordenació de l'activitat s'ha centrat en el tancament de 149 oficines i en la reducció de la plantilla en 376 treballadors fins al juny. Pel que fa a l'activitat financera de l'entitat, el marge d'interessos es va situar en els 103,8 milions, amb una caiguda d'un 30,7%. El marge bàsic també s'ha reduït, però en un 15%. En la banda positiva, les despeses d'explotació han baixat un 10,3%. Unnim ha aconseguit mantenir els dipòsits administrats (15.948 milions), amb una lleu retallada del 0,3%. La morositat va arribar al juny a un nivell del 6,34%.

Banca Cívica

Banca Cívica també va presentar resultats ahir. Va comptabilitzar un benefici atribuït de 102,5 milions, amb un increment d'un 5%.

El grup, que cotitza a la borsa i està format per Caja Navarra, Cajasol, Caja Canarias i Caja Burgos, espera unes sinergies anuals de 200 milions (reducció de costos d'un 16%). La venda de les assegurances a Aegon els ha aportat 46 milions.

stats