NEGOCIACIONS
Crònica 02/03/2011

El fons Oaktree auditarà Rumasa abans d'adquirir-la

Toni Garganté
2 min
Zoilo Ruiz-Mateos (esquerra) i el seu pare, José María Ruiz-Mateos, esperen poder salvar el grup.

Barcelona.Nueva Rumasa va anunciar ahir un acord d'auditoria amb la gestora internacional de fons Oaktree. Això vol dir que aquesta última societat estudiarà durant set dies els comptes del grup de la família Ruiz-Mateos, en un procés anomenat due diligence (auditoria preventiva). Aquesta auditoria no representa la venda de Nueva Rumasa, però a la pràctica significa l'inici de les negociacions formals amb Oaktree.

En aquest sentit, un comunicat de l'empresa d'alimentació d'ahir al vespre va donar l'adquisició pràcticament per feta, en reconèixer que "l'entrada d'aquest fons en el capital de la companyia es deu a la difícil situació que viu Nueva Rumasa pel tall del crèdit, la necessitat de refinançament amb els seus creditors". Oaktree ja ha fet compres en la indústria espanyola alimentària: és un dels principals accionistes de Panrico i Campofrío. Fins i tot cita en la mateixa nota la possibilitat que una eventual compra de Nueva Rumasa podria "aportar sinergies amb aquestes dues companyies".

En tot cas, Oaktree esperarà la conclusió de l'auditoria per prendre una decisió, sense interferir en les empreses que estan en situació preconcursal. Justament ahir una altra filial es va afegir a la crisi que pateix el grup. Es tracta de les empreses que controla Grupo Garvey, que també s'han acollit a la situació preconcursal, igual que Clesa, Hotasa, Dhul, Elgorriaga, Hibramer, Trapa, Carcesa, Quesería Menorquina, Zoilo Ruiz-Mateos, Valdivia, Teresa Rivero, Marques de Campo Nuble, Marques de Olivara i Rayo Vallecano i Cacaolat.

Precisament la Generalitat catalana i el govern d'Aragó ahir van iniciar gestions per buscar una solució conjunta que permeti salvar Cacaolat i gelats Dhul. La marca de batuts té seu i planta a Catalunya però té una altra fàbrica a Utebo (Saragossa). En qualsevol cas, la situació preconcursal significa que en els pròxims tres mesos l'empresa negociarà amb els creditors una sortida a la crisi.

stats