LLEURE INFANTIL
Crònica 09/05/2011

Les beques d'estiu creixeran un 20% per la crisi

Sònia Sánchez
1 min
La Fundació va celebrar ahir els 25 anys de la Festa Esplai, al Prat.

BaRCELONA.Les beques per poder anar a un esplai aquest estiu creixeran un 20 per cent a causa de la crisi i del fet que moltes famílies tenen algun membre a l'atur, segons les previsions de la Fundació Catalana de l'Esplai. El president de l'entitat, Josep Gassó, ha explicat que l'any 2009 es van atorgar 950 beques d'estiu, una xifra que va augmentar a 1.050 el 2010 i que aquest any podria incrementar-se un 20 per cent, a causa de la difícil situació econòmica que viuen moltes famílies catalanes.

Per aquest motiu, la Fundació Catalana de l'Esplai fa una crida a les administracions, empreses i particulars que hi vulguin col·laborar econòmicament, fins i tot amb quantitats modestes de 10 o 20 euros, perquè tots els nens de 3 a 12 anys puguin participar en les colònies, casals i camps de treball organitzats per l'estiu. Segons Gassó, l'experiència efímera de la setmana blanca, aquest hivern, ja ha preconfigurat una tendència que podria repetir-se a l'estiu i que esperen poder trencar: "Les famílies amb més possibilitats han fet activitats, i les que no, s'han apanyat amb els avis".

Des que es va iniciar la crisi, el 2008, la Fundació Catalana de l'Esplai ha vist reduïts els seus ingressos, principalment per la cancel·lació de contractes amb les administracions locals i la catalana.

stats