Crònica 09/12/2011

Les borses cauen pel desencís de la falta de decisions sobre el deute

Ara
1 min
El president del BCE, Mario Draghi, anunciant ahir la baixada dels tipus d'interès.

BARCELONA.Als mercats ahir va pesar més l'anunci que el BCE no compraria més deute sobirà que la reducció del tipus d'interès i les principals borses europees van registrar caigudes durant la jornada. L'Íbex- 35 va perdre 183 punts i va tancar la sessió amb 8.461, cosa que va incrementar la caiguda anual fins al 14,18%. Per la seva banda, la borsa de Milà va caure un 4,29%; la de París, un 2,53%; la de Frankfurt, un 2,01%, i la de Londres, un 1,14%.

I això que la borsa espanyola es va despertar optimista amb l'anunci de l'adjudicació de la Caja de Ahorros del Mediterránea (CAM), intervinguda pel Banc d'Espanya, al Banc Sabadell. Les accions de la CAM van pujar un 6,35% mentre que els de la seva entitat adjudicatària ho feien en un 4,27%. Per contra, els grans valors van acabar la jornada amb pèrdues. El BBVA va caure un 3,13%; Iberdrola, un 2%, i Banco Santander, un 1,98%.

El focus d'interès dels mercats eren les decisions que pogués adoptar el Consell Europeu i les mesures que anunciés el president del BCE, Mario Draghi. A la galleda d'aigua freda del segon en el suport als estats s'hi van afegir els dubtes del govern alemany que la cimera pugui adoptar acords profunds. D'aquesta manera, en el mercat del deute, la prima de risc espanyola va escalar 47 punts respecte a dimecres i es va situar en els 379,8 amb una rendibilitat del 5,81% en el tancament de la sessió. La prima italiana es va enfilar fins als 445 punts.

stats