15/11/2011

El botó descordat i la festa gai

2 min
Chacón va visitar ahir una empresa de recerca biomèdica.

Confessió de Carme Chacón a Mònica Terribas, just abans del debat de TV3, mentre la maquillaven: "És el primer cop que tinc ganes de ser del PP i que em posin estupenda, com al Vogue, amb Photoshop. Però no: el Pepe [Zaragoza] em treu sempre sense maquillar, en blanc i negre. A part de les altres coses que em fa...". Ja és la segona vegada que sento reclamar a la candidata socialista uns retocs fotogràfics que sembla que li neguen. I això que els polítics tenen fama d'abusar del bisturí virtual en els cartells electorals (un costum que va encetar el diari Pravda a finals dels vuitanta, esborrant la taca del front de l'aleshores president de l'URSS, Mikhaïl Gorbatxov).

Chacón es defineix com a "militant de la moda espanyola", amb dos adjectius que li escauen com la roba a mida: militant (és la ministra de Defensa, què caram) i espanyola (almenys als ulls de Duran, que l'acusa de desconèixer la realitat catalana perquè aquests quatre anys ha parlat més amb la cabra de la Legió que amb els ciutadans de Catalunya).

Llegeixo a la revista Vanity Fair que Duran i Lleida encapçala les llistes dels polítics més ben vestits. I sí, l'home té una elegància marca de la casa. Suposo que diumenge, quan vaig estar asseguda al terra de l'autocar amb els ulls a l'altura del seu melic, hauria d'haver-li advertit que duia descordat un botó de la camisa blanca, i que justament li quedava el melic al descobert, però de debò que no vaig saber com fer-ho. I mira que ell em tractava amb familiaritat, citant-me pel nom i tal. Però la confiança arriba on arriba.

L'exemplar que fullejo de Vanity Fair, encara als quioscos, és el que va provocar una disculpa del d'Unió. Hi defensa el dret a anar al psicòleg per canviar d'orientació sexual, unes paraules que van ofendre el col·lectiu gai. Després el candidat de CiU ja ha aclarit que "l'homosexualitat no és cap malaltia". Però com que no es tracta pas de perdre els papers, tampoc el trobareu arreplegant vots en locals d'ambient. La que ahir va acabar la jornada en una festa de gais, lesbianes, transexuals i bisexuals, a la Sala Muntaner de Barcelona, va ser la Chacón.

stats