LES FINANCES MUNICIPALS
Crònica 21/02/2011

La brigada de Torredembarra cobra part de les nòmines

Van ser l'exemple a l'ARA de dilluns per visualitzar les dificultats dels ajuntaments per pagar proveïdors i concessionàries. Pocs dies després, la brigada de Torredembarra ha cobrat part del deute.

Dani Revenga
2 min
La brigada de la neteja de Torredembarra respira més tranquil·la.

TARRAGONAEls treballadors de la neteja viària de Torredembarra han cobrat aquesta mateixa setmana tres de les quatre nòmines que els devia Cosbapsa, empresa adjudicatària del servei. Els deu treballadors afectats han percebut els salaris corresponents als mesos d'octubre, novembre i desembre gràcies a un acord entre els seus representants, l'Ajuntament i l'empresa. Queda pendent el mes de gener, però sembla que el pagament d'aquesta mensualitat es podria fer efectiu també en les properes setmanes.

Aquesta solució provisional arriba després que la setmana passada els treballadors decidissin fer un canvi d'estratègia veient que la via judicial que havien iniciat no prosperava. La jutge competent els va dir que el seu cas no era "urgent" quan van preguntar-li pels terminis de resolució de l'assumpte, tenint en compte la dramàtica situació en què es trobaven la desena de treballadors i les seves famílies després de quatre mesos sense cobrar.

Desengany judicial

A causa del desengany que va suposar aquest contacte "no ens quedava més remei que reprendre la via dels acords amb l'empresa, perquè la prioritat era que la nostra gent pogués pagar les factures", explica Manuel Ruiz, de Comissions Obreres. Després d'un acord amb l'Ajuntament, l'empresa va accedir a utilitzar els fons aportats pel consistori per posar-se gairebé al dia en els pagaments als treballadors.

La notícia ha estat rebuda amb alegria continguda pels treballadors. Juan Vega confessa: "Estem una mica millor, perquè la situació era molt greu, però continuem molt molestos amb la jutge per la manca de sensibilitat que ha demostrat. Vivim del nostre sou i si no el cobrem no tenim altres opcions per subsistir." De tota manera no volen refiar-se i esperen que els arribi l'últim mes pendent i, sobretot, que no es tornin a produir retards en el pagament de les nòmines.

Els deu treballadors continuen la seva feina tal com han fet des que va començar el conflicte, tot i que no han renunciat al fet que la lenta via judicial continuï endavant. Per una altra banda, l'Ajuntament de Torredembarra continua endavant amb el procés per trencar les seves relacions amb la concessionària Cosbapsa. Els treballadors esperen que si el servei s'adjudica a una altra empresa se'ls contracti a tots per continuar fent la mateixa feina i mantenint les condicions de treball que tenen actualment.

stats