Les cites
Crònica 03/12/2011

El calendari de la setmana que ha de salvar l'euro

1 min

4-12-11

Eslovènia: un altre govern de l’euro que cau per la crisi

La crisi s'emportarà diumenge un dels pocs governs d'esquerra que queden a l'eurozona. Els socialdemòcrates van perdre la majoria al Parlament i van avançar les eleccions que donaran el poder als conservadors.

5-12-11

Sarkozy rep Merkel a París i Itàlia adopta més austeritat

El president francès rebrà a París la cancellera Merkel, amb qui discutirà el pla per reformar els tractats europeus. El nou govern italià liderat per Mario Monti aprovarà un nou pla d'austeritat.

7-12-11

Rajoy s’estrena a Europa i Grècia aprova el pressupost

El futur president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'estrenarà a Europa. Merkel i Sarkozy el rebran a Marsella en una reunió del Partit Popular Europeu. Grècia aprovarà el pressupost del 2011, que inclou més mesures d'austeritat.

8-12-11

Reunió del BCE sobre tipus i inici de la cimera de la UE

El Banc Central Europeu celebrarà la seva reunió mensual, en què decidirà si toca els tipus d'interès. Els caps d'estat i de govern dels Vint-i-set arribaran a Brussel·les per iniciar, amb un sopar, la cimera sobre l'euro.

9-12-11

Cimera a Brussel·les el dia del 20è aniversari de Maastricht

Tot just el dia fort de la cimera de l'euro a Brussel·les -no es descarta que s'allargui fins al cap de setmana-, farà vint anys del Tractat de Maastricht, que va assentar les bases per a la creació de la moneda única europea.

stats