En breu
Crònica 23/03/2012

El català empresonat a Itàlia per error torna a Barcelona

2 min
El català empresonat a Itàlia per error  torna a Barcelona

Montgat celebra l'alliberament

Ja s'ha acabat el malson per a Óscar Sánchez, el català que van empresonar a Itàlia després de confondre'l amb un mafiós uruguaià. Ahir a les 14:50 h arribava a l'aeroport de Barcelona-El Prat en un vol de Vueling procedent de Nàpols. "El primer que he fet ha estat fer un petó al terra", deia emocionat a la munió de periodistes que l'esperaven. "Vull dutxar-me, menjar i anar a saludar els amics i familiars del meu poble que sempre han estat al meu costat". També va agrair el suport rebut per la premsa: "Si no haguéssiu explicat el que m'estava passant encara hi seria", va afirmar. A Montgat, la seva població de residència, l'esperaven amb impaciència. Des que es va saber que l'alliberaven, dimecres a tres quarts de nou del vespre, estan de festa major.

19 mesos a presó

Óscar Sánchez, que treballava de rentacotxes a Montgat, s'ha passat 19 mesos a les presons italianes, primer a la de Rebibbia, a Roma, i la major part del captiveri, a la napolitana de Poggioreale. Hi va anar a parar acusat d'un delicte de narcotràfic que mai va cometre després que el mafiós uruguaià Marcelo Roberto Marín li suplantés la identitat. Aquest narcotraficant havia utilitzat el document d'identitat de Sánchez en tràmits burocràtics i en la contractació de diversos serveis com ara reserves d'habitacions d'hotel.

Humiliat i agredit

Durant la seva estada a la presó, l'Óscar assegura que ha estat maltractat. "A la de Roma vaig estar-hi bé però a la de Nàpols no tant perquè les autoritaris són com els animals que pixen i deixen la seva empremta perquè els altres no hi trepitgin". Assegura que l'han "humiliat", li han clavat puntades de peu, l'han colpejat, li han cremat el braç amb una cigarreta, li han posat el cap dins d'un armari i li han gravat la N de Napoli al braç. Totes aquestes penúries les ha pogut superar gràcies a les cartes -que rellegia "plorant"- que li enviava gent del seu poble i de tot l'Estat espanyol, unes missives que ha "intentat respondre perquè cal ser un cavaller", va dir. Un cop a casa, Óscar té dos grans desitjos: recuperar la feina de rentacotxes "i trobar xicota".

stats