EDUCACIÓ
Crònica 17/03/2012

Les classes començaran el 12 de setembre amb 15.500 places més

Ensenyament preveu que el curs que ve haurà d'habilitar 15.519 places més per poder atendre tots els alumnes. L'inici de les classes serà el 12 de setembre a infantil i primària, i un dia més tard a secundària.

Maria Ortega
2 min
La tradicional imatge de retrobament a les portes de l'escola després de les vacances d'estiu es repetirà el 12 de setembre.

BARCELONA.Un cop integrat ja en el sistema escolar el baby boom del 2008, que l'any passat va obligar a fer mans i mànigues en l'oferta de places per a educació infantil -es van crear, per exemple, uns 220 dels anomenats grups bolet-, la preinscricpió per al curs 2012-2013, que s'obre dilluns i s'allargarà fins al 30 de març, serà més plàcida. Tot i reduir-se el nombre d'escolars que comencen P-3, però, es crearan fins a 15.519 places més en el conjunt de cursos per assumir tota la demanda. Un increment d'alumnat que hauran d'atendre els 67.054 docents que hi ha ara, ja que el nombre de mestres i professors es mantindrà invariable, com ja va explicar la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. La consellera va avançar ahir que el curs arrencarà, com ja ho va fer l'any passat, el 12 de setembre per als alumnes d'infantil i primària. Els de secundària, que recuperen els exàmens de setembre, tornaran a les aules un dia més tard.

Tot i que es reduirà la incorporació d' alumnes a P-3, on amb les dades demogràfiques a la mà s'evidencia un retrocés de més de 2.000 nens -Ensenyament reserva unes 85.265 places-, augmenta el nombre de places previstes en el conjunt del sistema escolar. Creix, doncs, la demanda a primer de primària -es programen 375 places més- i a primer d'ESO -1.830 més-. L'increment de grups, de fet, és generalitzat en tots els cursos, excepte a l'inici de l'educació infantil, cosa que, segons va explicar ahir Rigau, permet reduir en 126 el nombre de grups afegits excepcionalment, els anomenats bolets .

La programació de places per al curs 2012-13 comportarà, també, el tancament de sis escoles en diversos punts del territori que, segons va explicar la consellera, es van dissenyar en un moment d'augment de demanda i sense un futur garantit. Ara s'integraran en altres centres. Quatre escoles més ja no obriran grups de P-3. Per contra, Ensenyament ha previst l'obertura de sis escoles més per a alumnes d'infantil i primària, la majoria de les quals en mòduls prefabricats, i la creació de deu centres de secundària.

Menys vacances al País Valencià

El calendari acadèmic pot tenir més canvis al País Valencià, on el portaveu de la Generalitat, José Císcar, va anunciar ahir que s'està elaborant un marc normatiu nou que preveu, entre altres punts, reduir les vacances dels docents. Císcar va avançar que la intenció del govern valencià és deixar el mes de juliol com a no lectiu i limitar les vacances a l'agost. Durant el juliol, mestres i professors es dedicarien a la seva pròpia formació, a la presentació de programes o a altres activitats vinculades a la docència. A més, s'endarrereix un dia l'inici de les vacances de Nadal, del 23 al 24 de desembre.

stats