En breu
Crònica 03/03/2012

Un comboi d'ajut humanitari de la Creu Roja, aturat a Homs

1 min
Un comboi d'ajut humanitari de la Creu Roja, aturat a Homs

La Creu Roja, bloquejada pel règim

Un comboi humanitari de la Creu Roja que es dirigia ahir al districte de Bab Amr de Homs, sota el setge de les tropes del règim de Baixar al-Assad, es va haver d'aturar abans d'arribar-hi. L'organització va denunciar en un comunicat que no havia estat autoritzada a entrar a Bab Amr i havia decidit esperar que li donessin accés a aquesta zona "en un futur pròxim".

"És inacceptable que les persones que necessiten assistència urgent des de fa setmanes encara no hagin rebut cap ajuda", va assegurar ahir el president de la Creu Roja, Jakob Kellenberger, en un comunicat en què va assegurar que sí que s'ha pogut atendre les persones que han fugit de Bab Amr.

Els periodistes francesos, a casa

El parell de periodistes francesos que havien quedat bloquejats al setge de Bab Amr a principis de setmana, Edith Bouvier -ferida en una cama- i William Daniels -il·lès-, van arribar ahir a la tarda a París. El president francès, Nicolas Sarkozy, els va rebre a la pista on va aterrar l'avió provinent del Líban, on havien aconseguit fugir dijous.

Coincidint amb aquesta tornada, Sarkozy va ordenar ahir el tancament de l'ambaixada del seu país a Damasc, seguint els passos del que un dia abans havia fet el Regne Unit per raons de seguretat. El president francès volia forçar que la mesura fos adoptada per tots els països de la UE, però a la vista que no hi havia consens va actuar unilateralment.

stats