Crònica 28/06/2011

"La consellera se'n va alegrar molt quan ho va saber"

Pioner Dirigeix la que serà la primera escola pública que reimplantarà l'uniforme. Home d'idees clares, Jorge León vol que l'uniforme serveixi per canviar la imatge del centre

L.b.
2 min
León vol que la consellera Rigau inauguri el nou curs escolar al seu col·legi, que estrena edifici.

Desprèn entusiasme parlant dels nous projectes que té per a l'escola. Haver-la convertit en un centre modèlic vol que sigui el seu llegat.

L'uniforme pot contribuir a millorar el rendiment escolar?

Hi pot ajudar perquè els alumnes es posen l'uniforme i ja saben que han de tenir un comportament determinat i assumeixen que aquí vénen a estudiar i a treballar.

Els detractors diuen que és coartar la llibertat individual.

No coarta perquè tots els alumnes hi estan molt il·lusionats. Arribarà un moment en què l'uniforme serà secundari, el que importa és que els nostres alumnes surtin ben preparats i que per això més famílies vulguin portar-los a estudiar aquí. Si aconsegueixes convertir l'escola en modèlica, al final tothom s'hi fixa.

El 90% dels alumnes són immigrants, hi ha diferències en la manera de vestir?

Hi ha alumnes hindús que venen amb vestimentes dels seus països i dues noies amb vel. Amb l'uniforme s'eviten possibles problemes i ningú se sentirà discriminat.

Però això no és negar la diferència?

Els que venen de fora s'han d'integrar i l'uniforme és una manera d'aconseguir-ho. L'estudiant quan parla en català i es posa l'uniforme està totalment integrat.

Caldria fer una redistribució més equitativa de la immigració?

Per als nens és enriquidor intel·lectualment i socialment perquè per a ells serà natural el que per a nosaltres no ho és, però hem d'evitar crear guetos perquè una elevada taxa d'immigració porta problemes socioeconòmics associats que una sola escola no pot carregar.

Això ha fet que les famílies autòctones hagin optat per no matricular-hi els fills?

Sí, però crec que quan coneguin l'escola tindrem més nens autòctons. Crec que el curs 2012-2013 tindrem un allau d'inscripcions.

Què diu la consellera de l'uniforme?

Se'n va alegrar molt. Li vam enviar els dos models, el verd i el grana, i encara no sap quin és el definitiu.

S'hi animaran altres escoles?

Crec que sí, nosaltres donem el tret de sortida, però el curs vinent molts centres públics s'ho plantejaran, sobretot quan vegin el resultat.

stats