Crònica 21/05/2011

La corrupció marca Camps fins al final

The New York Times vinculava les acampades també a la indignació pels casos de corrupció. I citava els que afecten Camps, que va tancar la campanya a un pas del jutjat però amb tot a favor per repetir.

Marina Gordillo
2 min
Francisco Camps va fer parada ahir a Alacant en l'última jornada de campanya. A la imatge se saluda amb Federico Trillo.

València.Al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, de moment no li esclatarà en plena campanya el cas del presumpte finançament irregular del PP valencià. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana no decidirà fins a la setmana que ve si imputa al cap del Consell i a altres alts càrrecs del PP i del seu Govern per aquest assumpte. Encara que fonts coneixedores del cas creuen que finalment ho investigarà.

El TSJCV va començar a deliberar dijous si assumeix la inhibició plantejada pel jutge instructor del cas Gürtel en el Tribunal Superior de Madrid, Antonio Pedreira. Durant la instrucció del gruix de la causa, el magistrat hi va observar la comissió de presumptes delictes electorals i de finançament irregular per part d'aforats valencians, responsables de les adjudicacions de la Generalitat amb les empreses de la trama corrupta i del contracte de retransmissió, al Canal 9, de la visita del Papa a València. Un informe policial també apuntava que vuit constructores podrien haver pagat les campanyes del PP valencià.

Pedreira va considerar que podia haver-hi una connexió entre els presumptes delictes de finançament irregular investigats en el TSJM i el cas dels vestits, pel qual el TSJCV ha decidit jutjar Camps, l'exvicepresident Víctor Campos, l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa i l'excap de gabinet de Turisme Rafael Betoret, per delicte de suborn. Les deliberacions dels magistrats del tribunal valencià continuaran a partir de dilluns i fins que s'adopti una decisió majoritària. Segons fonts del cas, la majoria s'inclina per obrir diligències d'investigació.

La decisió es coneixerà després del 22-M i no, com temia el PP, durant la campanya que ahir va acabar. Els partits van celebrar la clausura d'aquests quinze dies amb sopars populars i, en el cas del PSPV, amb la visita de Carme Chacón.

stats