Crònica 21/10/2011

"Els joves no creuen en els nous partits, perquè parlen un altre llenguatge"

Observador Ahmad Driss dirigeix un dels centres de recerca política més prestigiosos de Tunis i serà observador en les eleccions de diumenge

C.m.
1 min
Driss a Barcelona, convidat per l'Iemed.

Com s'explica la baixa taxa d'inscripció dels joves per a les eleccions?

L'atur juvenil i la falta de resposta del règim va ser un dels factors que va portar a l'alçament i la revolució. Ara encara es viuen els mateixos problemes. La joventut no confia en els nous actors polítics, perquè parlen un altre llenguatge: hi ha una ruptura generacional. I ningú no ha fet res, més enllà de les paraules, per donar resposta als problemes que van portar a la revolució. Però han de tenir paciència, perquè no hi ha varetes màgiques.

Té por que hi pugui haver una involució, un retorn a la dictadura?

No. El procés electoral està garantit. Hi haurà observadors internacionals que el supervisaran. L'exèrcit no vol jugar un paper polític: no ho ha volgut mai en la història de Tunísia i per això no es va implicar en la repressió. Tothom vol un nou govern legítim.

Quins seran els reptes de l'Assemblea Constituent?

Fer una nova Constitució en què tothom se senti representat i millorar la situació econòmica de les regions més empobrides de l'interior, tradicionalment marginades.

stats