CAS TRAYVON MARTIN
Crònica 12/04/2012

El crim racista de Florida serà jutjat

Ara
2 min
Manifestació dimarts a Nova York per reclamar justícia en el cas del jove assassinat a Florida per un vigilant voluntari.

BARCELONA.L'assassinat de Trayvon Martin no quedarà impune. La fiscalia de Florida, segons va avançar ahir a la nit el diari Washington Post , ha decidit presentar càrrecs contra George Zimmerman, el vigilant d'una patrulla urbana que el 26 de febrer va disparar contra aquest noi negre de 17 anys -que anava desarmat- i el va matar. A l'agressor, que va ser detingut unes hores després dels fets però va quedar en llibertat, no se li havia imputat cap càrrec fins ahir, ja que es va acollir al dret de legítima defensa vigent en aquest estat nord-americà.

El cas ha aixecat molta polèmica als Estats Units, on s'han repetit les mostres d'indignació de la comunitat afroamericana des del dia que van passar els fets per reclamar justícia. Fins i tot el mateix president nord-americà, Barack Obama, es va comprometre a aclarir l'assassinat i va voler consolar la família del noi amb el missatge que si hagués tingut un fill s'hauria assemblat a Trayvon.

L'agressor no se sap on és

L'anunci de presentar càrrecs contra Zimmerman, hispà de 28 anys, va arribar ahir just un dia després que els seus advocats asseguressin que havien perdut el contacte amb el seu client. "Creiem que ha marxat de l'estat de Florida", van explicar dimarts els seus lletrats, que van anunciar que ja no el representen. "Tenim plena confiança en les autoritats i sabem que, quan calgui detenir-lo, el detindran", van assegurar ahir els pares del noi assassinat.

Els fets, que van portar el cap de la policia de Sanford a abandonar temporalment el càrrec, van passar quan Trayvon Martin anava cap a casa de la companya del seu pare després de comprar caramels i refrescos. Zimmerman, que patrullava el barri com a voluntari, el va seguir pel seu aspecte sospitós i, després d'intercanviar unes paraules amb ell, li va disparar i el va matar.

stats