Crònica 31/12/2011

La crisi per davant de l'autogovern

Sara González
1 min

BARCELONA.Després d'un any de legislatura marcat durament per la situació econòmica, el discurs d'Artur Mas arracona la identitat i la lluita nacional per centrar-se en un missatge per justificar les polítiques d'austeritat i transmetre que l'esforç tindrà recompensa.

Paraules com nació , poble i història , que van tenir una important presència en la missiva de l'any passat, perden pes enguany a favor d'altres conceptes com errors , esperança , dificultats o duresa, en un intent de transmetre comprensió sobre les dificultats que estan passant els ciutadans. I és que tot i que el president de la Generalitat no oblida reivindicar el pacte fiscal, destaca de Catalunya la seva capacitat i talent per sortir de la crisi i no fa cap menció de l'autogovern i la transició nacional que va defensar en el seu discurs d'investidura.

Mas sí que fa un exercici d'autocrítica i reconeix que ha comès equivocacions en la seva gestió. A la vegada, insisteix que el seu pla de govern basat en les retallades té sentit i reivindica que cal temps per veure'n els fruits. També és una novetat la important menció a Europa.

stats