Cas PALAU
Crònica 18/01/2011

La declaració de Barberà

2 min
Convergencia, Democratica

La que ha estat secretària de Fèlix Millet durant els darrers 35 anys, Elisabet Barberà, va declarar ahir com a imputada en la causa de l'espoli del Palau de la Música. Barberà, que va respondre durant una hora i mitja les preguntes del jutge instructor, Juli Solaz, va reconèixer que l'antic tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Carles Torrent, mort el 2005, mantenia una relació fluida amb Millet amb trobades, trucades i correus. Per contra, la secretària de Millet, que va ser acomiadada pels actuals responsables del Palau de la Música, va negar conèixer el successor de Torrent com a tresorer de CDC, Daniel Osàcar, que fa unes setmanes va deixar el càrrec. Segons fonts judicials, Barberà també va reconèixer a Solaz la relació de Millet amb l'exdirectiu de la constructora Ferrovial, Pedro Buenaventura. L'empresa, segons els peritatges de l'Agència Tributària, hauria pagat comissions als governs de Jordi Pujol a canvi d'adjudicació d'obra pública. Unes comissions, segons apunten els mateixos pèrits, que presumptament s'haurien repartit entre la institució cultural i CDC. Les mateixes fonts han explicat que Barberà també va reconèixer que el seu excap i el líder de CiU de l'Ametlla del Vallès, Esteve Escuer, mantenien converses telefòniques de manera freqüent.

A hir, d'altra banda, Elisabet Barberà va tornar a reiterar, com ja havia fet en la seva declaració inicial com a testimoni, que de manera periòdica preparava sobres que contenien uns 50.000 euros. Barberà va dir que aquests diners es destinaven a cobrir les despeses de manteniment de la casa de Millet i per a les seves filles i dona. Aquestes grans quantitats, ha dit Barberà, sortien de la caixa forta que Millet tenia al Palau. Tanmateix, va afegir que no va dubtar mai del destí legal dels diners, ja que, segons l'advocat de Barberà, Sergi Mercé, ella va manifestar que quan el va conèixer, a la dècada dels 80, ja movia una gran quantitat de diners perquè es dedicava a negocis immobiliaris. La secretària de l'exdirectiu del Palau va dir que fins i tot un dia va rebre 4 sobres que contenien entre tots uns 900.000 euros.

B arberà és la darrera imputada pel cas de l'espoli del Palau que ha estat citada a declarar pel titular del jutjat d'instrucció número 30, Juli Solaz. El jutge està a l'espera de ser nomenat magistrat de la secció 22 de l'Audiència de Barcelona. Solaz encara no ha decidit si obrirà una causa separada sobre el presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música. Segons fonts properes al magistrat, sembla que ja tindria pràcticament enllestida la instrucció de l'espoli.

stats