CAS TOUS
Crònica 21/05/2011

La defensa de Corominas diu que és un"obsessiu" amb la seguretat

Laia Espín
2 min
Lluís Corominas a la sala del jurat popular de l'Audiència de Barcelona.

Barcelona.La defensa de Lluís Corominas, el gendre dels Tous acusat de matar un lladre d'un tret, va defensar ahir que el seu client té un caràcter "obsessiu-compulsiu", amb una preocupació desmesurada per la seguretat de les persones. Per exemplificar aquesta conducta, van explicar que l'acusat fins i tot té una sala de seguretat a casa per poder-se refugiar en cas d'un atac.

Els forenses i pèrits judicials, però, van contradir les afirmacions de la defensa i van detallar als membres del jurat que les persones amb característiques obsessives davant d'un possible atac reaccionen per norma general fugint del perill i no exposant-s'hi. Els forenses sí que van reconèixer que davant de situacions de por intensa "es pot produir una alteració de la percepció, una distorsió sensorial que pot portar a veure o a sentir coses que no existeixen en realitat".

Els mateixos pèrits oficials mantenen que Corominas no té cap trastorn mental ni de personalitat. També van descartar que fos víctima d'una crisi de pànic quan va matar l'albanokosovar Sinani Gazmend. Un extrem que van defensar els pèrits contractats per la defensa, que van argumentar que enfront d'una agressió imminent Corominas va tenir una crisi de pànic. Aquesta versió va ser refutada pels forenses judicials, ja que, segons ells, una crisi d'aquestes característiques provoca una situació de pànic o bloqueig, incompatible amb les reaccions que va tenir el gendre dels joiers, que es va acabar enfrontant amb els presumptes lladres.

En la declaració davant del jurat popular, Corominas ja va manifestar que quan es va apropar als presumptes lladres va observar un gest brusc del conductor del cotxe estacionat als voltants de la finca dels seus sogres i que li va semblar veure una pistola a la mà del suposat assaltant. Per aquesta raó hauria disparat en sentir-se amenaçat. Els informes policials van dictaminar que només va trigar deu segons a disparar.

stats