BODA DELS DUCS DE CAMBRIDGE
Crònica 01/05/2011

El que hem descobert el dia després del casament reial

Eva Ontiveros
3 min
El dia després del casament reial, els escombriaires van haver de recollir més de 140 tones de deixalles dels carrers on, hores abans, els britànics saludaven al jove matrimoni format per Guillem i Caterina.

Un cop es va acabar la festa, es va saber que els nuvis no anirien de viatge fins més endavant, que passarien el cap de setmana al Regne Unit i que el príncep Guillem tornaria a la feina la setmana que ve. Quan es va acabar el xampany, els seus nobles i famosos convidats van tornar a casa, la gentada finalment va abandonar els carrers i va sortir l'exèrcit. L'exèrcit de neteja municipal. Centenars d'escombriaires van començar a recollir les quatre tones de sorra escampada per oferir un mínim de comoditat als cavalls i les 140 tones de deixalles oblidades pel gran públic. Però, què més hem descobert a la llum del dia després?

No és princesa Caterina és duquesa

Kate Middleton finalment s'ha casat amb el príncep Guillem, però tot i que és una altesa reial, oficialment no és princesa. La reina generosament ha concedit als nou casats els títols de duc i duquesa de Cambridge (casualment, un nom popular de pub). Caterina segueix els passos de la seva sograstra Camila, en casar-se amb un hereu a la corona sense tenir el títol de princesa. Segons Camila, ella va decidir no prendre el títol de princesa de Gal·les per respecte a la seva predecessora.

Orgull nacional Fervor patriòtic per la boda

A l'abadia es va parlar de la "unió mística" entre els nuvis, però tots els diaris han analitzat la "unió mística" entre la família reial i els britànics. A part de deixar clar que ningú sap fer pompa i cerimònia com ells, el fenomen més destacat és el fervor patriòtic. Segons Jonathan Freedland, columnista de The Guardian , potser és perquè no tenen dia nacional i només poden fer volar banderetes en comptades ocasions. També els permet canalitzar els seus sentiments. Els britànics són massa irònics per dir "som els millors", però ho poden dir dels altres, sobretot si són els seus representants. En l'himne nacional no es demana a Déu que salvi el país sinó que diuen "God Save the Queen".

Com triar el regal perfecte Llibres i bicicletes

Un casament així no el soluciones amb una torradora, però què li pots donar a una parella que ho té tot? Boris Johnson, alcalde de Londres i ciclista entusiasmat, els va donar un tàndem. El primer ministre, David Cameron, va ser més modest i els va regalar un llibre de fotos d'Anglesey, un racó ben tranquil de Gal·les on viuen els nuvis.

Sarau a la contrafesta Patriotisme republicà

Una mica més enllà del palau de Buckingham, a Holborn, el grup Republic va organitzar la seva gresca. Al Not The Royal Wedding hi van anar uns 500 republicans vestits de cardenals catòlics, zombis o de gal·la, segons el gust. Sorprenentment, tots duien banderetes, per demostrar que pots ser "patriota sense ser monàrquic". Segons Graham Smith, portaveu del grup, "estem molt agraïts a Wills i a Kate per aquesta oportunitat de despertar l'interès en la causa republicana".

El desencant feminista El paper de la dona

No feia ni dos minuts que Caterina era casada quan va sentir l'Arquebisbe de Canterbury com demanava que es pregués perquè "produís criatures". Segons un analista "és com una transfusió de sang per a la monarquia". Poc abans, quan la mà de Kate va passar literalment del seu pare a la del nuvi, la xarxa social Mumsnet gairebé es col·lapsa de missatges com: "això és un patriarcat en tota la seva glòria".

El que no es va veure Curiositats del casament

Els artesans que van fer el vestit s'havien de rentar les mans cada 30 minuts per no embrutar la blonda. Al príncep Guillem li va agafar un atac de riure quan va veure entrar la seva promesa a l'abadia. Amb molt de tacte, les cameres van enfocar cap a ella. També es parla de la repassada del príncep Enric a Pippa Middleton, germana de la núvia. Les flors van ser discretes, i els originals arbres, nus de tota decoració, encara més. Qui diria que van costar més de £50.000.

stats