Crònica 15/05/2011

"Per dignitat, no podem premiar la corrupció i l'excés del PP"

Debutant Després de deu anys com alcalde d'Alaquàs, ara les enquestes diuen que Alarte, de 38 anys, podria patir la seva primera derrota. Ell tampoc ha pogut pacificar el PSPV

Marina Gordillo
2 min
Alarte, ahir a la plaça de bous, no fa pronòstics i vol ser el candidat "de la dignitat i l'honradesa".

Amb quines previsions encara el final d'aquesta etapa quan les enquestes preveuen que el PP ampliï encara més el seu suport?

El meu compromís és canviar les coses, i no contemplem un altre escenari que acabar amb 16 anys de PP, així que l'encaro amb molt optimisme. Les enquestes són un instant; el que interessa és la pel·lícula. Al 2007, Camps sonava per succeir Rajoy i pensàvem que els diners eren infinits. Avui sabem qui és.

Si no millora els resultats dimitirà?

Jo sóc aquí amb el compromís d'intentar canviar el destí dels valencians. La meva hipòtesi inicial m'impedeix donar cap altra resposta. Un candidat ha de jugar a guanyar. Ho faig per la dignitat dels valencians, no podem premiar la corrupció i l'excés del PP.

Canviem d'hipòtesi doncs. Com crearia ocupació?

El que pot fer que sortim de la crisi és la formació de joves competitius. Sobretot, la formació professional: crearem 30 centres especialitzats cogestionats per les empreses i la xarxa industrial.

Com augmentarà els ingressos?

Això no toca perquè caldria apujar impostos i no crec que sigui una solució. Cal canviar les prioritats. Amb una llei d'eficiència de la despesa pública alliberaríem 2.000 milions dels 3.573 anuals que gastem en fundacions i empreses públiques.

Entra dins de les seves prioritats millorar les relacions amb Catalunya?

Cal tenir les millors relacions amb els nostres veïns: Catalunya, Aragó, Castella-la Manxa, Múrcia i les Illes Balears. En igualtat.

Per què va decidir el PSPV ficar-se amb Gürtel?

Per què el president va portar aquí una de les pitjors trames de corrupció de la història? Hi combatem per honradesa i decència. No ho fem per guanyar vots, sinó per principis.

Blanco ha criticat que centri l'estratègia en la corrupció.

En parlo perquè vostè em pregunta. No cal suport de ningú per defensar l'honradesa.

Quines dificultats ha trobat després de donar el salt a la política autonòmica?

Que venia a un projecte que fa temps que no guanya eleccions. L'únic fet diferencial és la crisi.

stats