CANVIS AL SOCIALISME VALENCIÀ
Crònica 03/04/2012

La dimissió d'Alarte de portaveu parlamentari facilitarà la renovació

Salvador Almenar
2 min
Jorge Alarte va sortir derrotat del congrés que ha fet el PSPV aquest cap de setmana.

VALÈNCIA.L'elecció de Ximo Puig aquest cap de setmana com a nou secretari general dels socialistes valencians també tindrà conseqüències en el Parlament autonòmic. La primera, el canvi de portaveu després de la renúncia ahir de Jorge Alarte a seguir liderant el grup parlamentari. Segons fonts properes a l'exsecretari general, la dimissió d'Alarte és un "gest habitual" en el partit després de la derrota en un congrés nacional i la decisió podria ser conseqüència d'entendre que a partir d'ara estaria "en una posició de debilitat".

Però la renúncia d'Alarte no suposarà el nomenament de Puig com a portaveu, ja que no és diputat autonòmic. Per aquest motiu haurà de buscar alguna persona de confiança en un grup parlamentari dissenyat per Alarte perquè sigui la seva veu a les Corts Valencianes. Puig aprofitarà les vacances de Setmana Santa per designar el nou portaveu i la nova direcció del grup, que s'estrenarà el dia 25, quan es reprendran les sessions. Un dels noms que sona amb més força en les travesses és el de la secretària provincial d'Alacant, Ana Barceló. Fins a la nova designació, la portaveu adjunta Cristina Moreno ocuparà el càrrec que ha deixat Alarte.

Jorge Alarte també va viure una situació idèntica a l'actual de Puig. Quan va ser nomenat secretari general no era diputat i va haver de confiar aquest paper a Ángel Luna fins que en les eleccions autonòmiques del mes de maig va encapçalar la candidatura i va aconseguir l'escó. El seu paper com a síndic del PSPV va començar al juny quan va començar la legislatura, de manera que ha ocupat el càrrec només 10 mesos.

Segons va comunicar Alarte en l'escrit de renúncia dirigit al president de les Corts Valencianes i presentat ahir al matí, continuarà com a diputat "en les funcions i les tasques" que el seu grup parlamentari li assigni. Tanmateix va aprofitar per agrair el tracte que el personal de la Cambra valenciana li ha dispensat durant com a portaveu.

stats