12/11/2011

Un diputat tampoc surt gratis

2 min
Alícia Sánchez-Camacho es va passejar ahir pel mercat de Salt.

Amb l'ambició d'obtenir el primer diputat a Girona en la història del PP, Alícia Sánchez-Camacho es va plantar ahir al mercadillo de Salt per repartir propaganda i abraçades i presentar el seu programa de seguretat ciutadana. L'enèrgica presidenta del PP català va comparèixer a peu de carrer davant dels mitjans de comunicació per proposar un enduriment del codi penal, i ho va trufar amb sentències de dubtosa qualitat moral: "Delinquir no pot sortir gratis", "L'arrest de cap de setmana pactat pels senyors de CiU i el PSOE permet que es delinqueixi de dilluns a divendres" i -la meva favorita- "A vegades els delinqüents en surten més ben parats que les víctimes". Camacho no es referia als executius de banca i dels mercats de valors responsables de la borratxera hipotecària o de les decisions especulatives actuals; no pas: quan el PP parla de "multireincidència criminal" en un municipi on s'han produït aldarulls i xocs racials, envia un missatge que el poble pot entendre així: "Canya a l'immigrant, que no és de fiar".

Entre paradetes de roba i de queviures, Sánchez-Camacho va aturar-se a parlar amb una noia amb cadira de rodes acompanyada de la seva mare. La noia li va comentar que ella i el seu marit no tenen feina i que malviuen amb 800 euros. Sánchez-Camacho va demanar-li el vot perquè "el PP crearà llocs de treball, és el partit del treball". Quan Sánchez-Camacho ja havia marxat, la mare de la noia em va dir: "Prou de gent de fora, que vénen a no fer res i a cobrar l'atur". "Primer els de casa", és el lema imprès en els pamflets de Plataforma per Catalunya que hi ha llençats per terra.

S'ha de dir que Sánchez-Camacho no va fer cap esment a la immigració durant els 20 minuts de passeig pel mercat. Fins i tot va perseguir l'Alí, un nen de 2 anys de pares gambians, per acaronar-lo. Els pares fa 10 anys que viuen a Salt però amb prou feines parlen el castellà. Qui parlarà català i castellà és el seu fill. Ara són a l'atur i, com la noia amb cadira de rodes, ells també confien que el PP sigui el partit del treball.

stats