HOSPITALS
Crònica 08/10/2011

La direcció del Moisès Broggi va ordenar cobrar als accidentats

Josep Ferrer
1 min
La ministra Chacón en una visita al centre hospitalari.

SANT JOAN DESPÍ.La direcció de l'Hospital Moisès Broggi és qui va donar l'ordre als treballadors d'urgències del centre sanitari de cobrar els serveis prestats a les persones que haguessin patit un accident de moto, segons reconeix el director del Consorci Sanitari Integral (CSI), Albert Pons, que gestiona el centre. El responsable de l'hospital diu que la decisió es va prendre per "un excés de prudència, però tan bon punt es va aclarir la situació es va resoldre".

Quan una persona pateix un accident de trànsit és atesa en els hospitals públics o concertats sense cap cost per a l'afectat. Posteriorment el centre es posa en contacte amb l'asseguradora per cobrar el servei. Com que algunes assegurances de moto no preveuen l'atenció mèdica, el Moisès Broggi es va voler curar en salut i va preferir rebre els diners dels ferits i que fossin ells qui negociessin amb les seves companyies.

Pons lamenta "aquests malentesos i el problema patit pels usuaris", reitera les "disculpes" en nom de la direcció de l'hospital i assegura que un error com aquest no es tornarà a produir. El departament de Salut no ha obert cap tipus d'expedient informatiu ni sancionador perquè "es tracta d'un error que el mateix centre ja ha solucionat".

L'Hospital Moisès Broggi, com ja va avançar dimecres l'ARA, admet que hi ha hagut almenys sis casos de pacients a qui s'hauria cobrat l'assistència sanitària.

En altres casos, usuaris del servei d'urgències han revelat que van haver de simular que havien patit un accident de bicicleta en comptes d'un de moto per estalviar-se el pagament. Els imports facturats als usu aris entre el juny i l'agost oscil·len entre els 60 i els 236,90 euros.

stats