POLÍTICA SANITÀRIA
Crònica 26/09/2011

El director de Salut Pública planta Ruiz

Divendres es donarà a conèixer qui dirigirà la nova Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). No serà l'epidemiòleg Antoni Plasencia, que és qui n'ha estat desenvolupant el projecte.

Mònica L. Ferrado
2 min
L'epidemiòleg Antoni Plasencia va agafar la direcció de Salut Pública el 2004, quan Marina Geli era consellera de Sanitat.

Barcelona.El conseller de Salut, Boi Ruiz, té noves baixes a l'equip. Antoni Plasencia, director de Salut Pública des del 2004, nomenat per l'anterior Govern, abandona el càrrec just quan està a punt de presentar-se la nova Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), un projecte que ell mateix ha desenvolupat.

Com a part de l'equip de Marina Geli, Plasencia ja feia temps que treballava en el projecte de l'ASPCAT quan va entrar el nou Govern. A petició de Ruiz, va accedir a continuar desenvolupant-lo. Però segons diverses fonts, va continuar a contracor i en petits cercles havia manifestat el seu desig d'acabar. Tanmateix, alguns donaven per suposat que dirigiria la nova agència.

Segons fonts de la conselleria, Plasencia no ha presentat cap dimissió de manera oficial i han confirmat que no dirigirà l'ASPCAT, que es presentarà oficialment divendres. La nova agència, que tindrà personalitat jurídica pròpia, assumeix les funcions de la direcció general de Salut Pública que Plasencia encapçalava fins ara i de les agències de Protecció de la Salut i de la Seguretat Alimentària. Segons la conselleria, en aquest context, des de fa mesos estava previst "un relleu dels càrrecs directius.

També abandona el càrrec Roser Deulofeu, directora de l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT). Es jubila abans d'hora. Es tracta d'una decisió que ha pres per avançar-se "al que ha de venir i marxar d'una manera calmada", explica ella mateixa. Des de que va entrar a la conselleria, Ruiz no s'ha adreçat a ella, explica. Deulofeu, que el 1984 va impulsar l'OCATT, deixa el càrrec divendres que ve per jubilar-se abans d'hora. La substituirà Pere Montserrat, metge puericultor sense experiència en trasplantaments. Ha estat director general adjunt del grup l'Aliança.

La setmana es presenta complicada per a Boi Ruiz. Avui mateix l'ICS reuneix la mesa sectorial per tractar sobre les mesures del pla de xoc pel compliment pressupostari del 2011.

stats