CANVIS A INTERIOR
Crònica 12/01/2011

El nou director dels Mossos no té experiència policial

Nous nomenaments a Interior. Manel Prat és el director dels Mossos. Llicenciat en història, els que el coneixen diuen que és un home "vital". Jordi Gassió assumeix Prevenció i Manel Pardo, Protecció Civil.

Marta Català Barcelona
2 min
UOC, Previament

BarcelonaEls Mossos ja tenen director. Manel Prat és el nou director general dels Mossos, és llicenciat en història, té estudis de direcció d'empreses a la UOC i és l'home de confiança de Felip Puig. No té experiència en el món policial, però fonts d'Interior van definir ahir Manel Prat com "un home vital, tot terreny, inquiet, dialogant, que escoltarà molt els Mossos i que hi dialogarà".

Aquest és un missatge tranquil·litzador per als Mossos d'Esquadra que no volen, diuen, repetir l'experiència del seu antecessor. Els sindicats policials preferirien un expert en temes policials o que almenys hagués tingut un contacte previ amb els cossos i forces de seguretat. "Però hem de donar-li l'oportunitat de conèixer la qualitat de la seva gestió", va esmentar el portaveu del SAP-UGT, Valentí Anadon. Prat era gerent de la Fundació del president Pujol des del 2005. Prèviament havia passat pel Fòrum, Obres Públiques, Sanitat i Medi Ambient durant el govern convergent ocupant càrrecs de comunicació i institucionals. El secretari general del Sindicat de Policies de Catalunya, David José, va explicar : "L'únic que demanem es que ens escolti, que analitzi les decisions. Si és dialogant, jo crec que podrem fer gran coses".

Manel Prat s'haurà de posar al dia del funcionament del cos i ja veurem si fa canvis en la cúpula operativa i si es produeixen rotacions entre els comissaris. Joan Delort va ser l'última persona que va ocupar aquest càrrec en funcions perquè en realitat mai es va buscar un substitut a Rafael Olmos, el titular d'aquesta direcció d'Interior. Olmos mai va comptar amb el suport del cos en la seva actuació de posar càmeres ocultes per espiar els Mossos i veure si cometien maltractaments. Mai li van perdonar aquella actitud. De fet, va ser a partir d'aleshores quan es van instal·lar noves càmeres de seguretat a les presons i els sindicats no s'oposaven a aquesta iniciativa, però es queixen que el que era el conseller d'Interior, Joan Saura, ho fes per protegir el delinqüent i no per protegir el policia de denúncies falses. Prat s'haurà de fer càrrec del compromís del nou conseller, Felip puig, de revisar les càmeres de seguretat.

El Govern també ha nomenat Manel Pardo com cap de Protecció Civil, llicenciat en física, i Jordi Gassió, un metge que exercirà de director general de Prevenció. Meritxell Masó serà la directora de Serveis. Pel que fa l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, ha demanat ajornar el nomenament com a secretari de Seguretat per fer traspàs de competències de la seva alcaldia.

stats