JORNADA NEGRA
Crònica 05/07/2011

Una dona mor en un assalt a una casa d'Ulldecona

Una dona va morir ahir a la matinada després que almenys tres persones assaltessin el seu domicili a Ulldecona. Els agressors van emmordassar el matrimoni mentre dormien. La dona es va ofegar.

Marta Català
2 min
Una dona mor en un assalt a una casa d'Ulldecona

Barcelona.El robatori es va produir quan els propietaris de la casa, ubicada al barri del Castell d'Ulldecona, estaven dormint, i els lladres van entrar al xalet, van emmordassar el matrimoni i van robar tot el que van trobar. La dona, de 71 anys, va morir al llit i tot apunta que es va quedar sense respiració quan els lladres li van tapar la boca, segons van informar fonts policials. El marit, quan es va poder alliberar, va trucar al sistema d'emergències mèdiques (SEM), que ja no va poder fer res per salvar-li la vida. Fonts de la investigació assenyalen que la principal hipòtesi de la mort és que, com a conseqüència de la mordassa, s'obstruïssin les vies respiratòries i la víctima s'asfixiés, un fet que esclarirà l'autòpsia.

Amb tot, encara no està confirmat del tot el mòbil de l'assalt i els investigadors no descarten cap hipòtesi, malgrat que tot apunta a un robatori. L'home també hauria resultat ferit, amb diverses contusions per cops. Els individus, tres persones segons l'agència ACN, haurien accedit al domicili trencant el pany d'una de les portes i totes les investigacions se centren en alguna banda organitzada formada per ciutadans originaris de l'Europa de l'Est. Els assaltants es van emportar joies i diners de l'habitatge. En els últims mesos s'han denunciat altres robatoris amb el mateix modus operandi a la zona.

Botiga de fruita i verdura

La policia mira ara d'identificar els autors del crim. La família de la víctima, molt coneguda al municipi del Montsià, és propietària d'una botiga de venda de verdures i fruites al carrer del Parc de la Sénia i es dedicava a la compravenda d'aquest tipus de productes per subministrar al seu comerç.

El succés ha consternat els veïns i ha provocat alarma social. La policia recomana sempre deixar un llum encès de la casa i tancar bé les finestres i les portes amb clau, especialment durant els períodes d'absència. En cas de tenir alarma, es recomana posar-la encara que els propietaris siguin a casa.

stats