Referents estatals
Crònica 12/11/2011

Iniciativa fa campanya per Equo i evidencia la distància amb Izquierda Unida

2 min
Entre dues aigües

Raül Romeva, eurodiputat d'Iniciativa, va participar ahir en un acte de campanya d'Equo, cosa que va evidenciar el distanciament entre el seu partit i Izquierda Unida. Fa uns dies, Cayo Lara va fer el seu únic acte de campanya a Catalunya i no hi van ser ni Joan Coscubiela ni Joan Herrera. La representant d'Iniciativa, Laia Ortiz, no va prendre la paraula. En la campanya de les espanyoles del 2008, els llavors candidats Gaspar Llamazares i Joan Herrera sí que van fer mítings de conjuntament. La coalició de llavors, però, era molt diferent de la d'ara.

El 5 d'octubre, fregant el límit per tancar coalicions, Iniciativa i Esquerra Unida van acordar constituir una "coalició electoral tècnica" en què Iniciativa no es comprometia a formar grup parlamentari amb Izquierda Unida. Pocs dies abans, Iniciativa havia signat un acord amb Equo en què reconeixia aquest partit com el seu referent estatal i es comprometia a pactar-hi les seves estratègies parlamentàries. Des d'Esquerra Unida se sospita que Iniciativa voldria fer un grup només amb Equo, però que els previsibles mals resultats d'aquest nou partit l'obligaran a renunciar-hi. La posició oficial d'Iniciativa és que vol un grup el més ampli possible.

Joan Coscubiela es va reunir ahir amb la Unió Sindical Obrera de Catalunya en una visita que va posar de manifest la bona sintonia dels sindicats amb aquest candidat, que ja s'havia vist dijous a la reunió amb UGT i CCOO. Coscubiela va declarar que està "satisfet" amb la primera meitat de la campanya, en la qual considera que ha aconseguit que es parlés de temes que la resta de partits no volien tocar. A més, es va posicionar en la polèmica del vídeo del PSC dient que "les retallades en l'àmbit sanitari poden posar en risc la salut i la vida de les persones, però es pot explicar de moltes maneres".

stats