PRIMAVERA ÀRAB
Crònica 09/07/2011

Els egipcis tornen al carrer per reactivar la revolució

La plaça Tahrir del Caire va tornar a ser ahir l'epicentre d'una protesta que reclama canvis polítics i que la justícia actuï contra els homes de Mubàrak i els botxins dels morts de la revolta.

Marc Font
1 min
Els egipcis tornen al carrer Per reactivar la revolució

El caire.La calor sufocant que regnava ahir al Caire no va frenar les desenes de milers de persones que van concentrar-se a la plaça Tahrir per demostrar que la "revolució continua" i per exigir reformes polítiques ràpides al Consell Suprem de les Forces Armades, que dirigeix Egipte des que Mubàrak va abandonar el poder.

"Demanem que es jutgi immediatament els dirigents de l'antic règim i els membres de l'aparell de seguretat que van assassinar 850 persones durant la revolta. Hem de tirar endavant i completar la revolució", explicava Abdelrahman Meshref, un periodista de 26 anys que participava a la concentració.

La protesta, que va arribar fins a Alexandria i Suez, va ser la més important dels últims mesos i demostra que els egipcis no es conformen amb els canvis estètics que hi ha hagut fins ara.

Tots els grans partits, inclosos els Germans Musulmans -que al principi eren escèptics- van donar suport a la concentració, en una setmana en què desenes de persones han tornat a dormir en tendes a Tahrir per recuperar l'esperit de la revolta.

stats