CRIM ORGANITZAT
Crònica 19/01/2011

Un guàrdia civil, implicat en una agressió a un jugador de pòquer

La setmana que ve l'Audiència jutjarà un guàrdia civil, que estava de baixa durant els fets, i dues persones més per apallissar un home quan tornava a casa seva per robar-li els diners de la caixa forta.

Marta Català
3 min
SitgesAcabava, Barcelona

Barcelona.En José va ser agredit brutalment per quatre encaputxats a casa seva, a Sitges.

Acabava de jugar al pòquer amb uns amics i ja era l'hora de tornar a casa. En arribar, va posar la clau al pany de la porta i només entrar presumptament quatre encaputxats el van abordar, el van deixar mig inconscient amb cloroform, el van tirar al terra, li van clavar puntades de peu, el van emmanillar de peus i mans i li van fer un tall al coll mentre li robaven. "La dona que tenia a casa sabia que feia poc havia deixat a la caixa forta 300.000 euros de la venda d'una casa", va explicar la víctima. Un veí ho va veure tot i va avisar la policia. Els van detenir a tots mentre fugien, menys a un, que no se sap on és.

En José està malalt però pensa seguir fins al final. Encara no s'ha recuperat de la pallissa que va li van clavar el passat 10 de desembre del 2009 a l'interior de casa seva, a Sitges: "Els encaputxats em van apallissar i em van fer un tall al coll", va dir. La setmana que ve l'Audiència de Barcelona jutjarà tres dels suposats agressors, un dels quals és un guàrdia civil que quan es van produir els fets estava de baixa. La Fiscalia demana per a tots ells 8 anys de presó per detenció il·legal, un delicte de lesions i un delicte de robatori amb violència. Segons el Ministeri Públic, els agressors "amb l'ànim de menyscabar la seva integritat física el van copejar per tot el cos [...] i el van deixar lligat, les mans amb cordes i els peus amb cinta americana". En José està segur que allò estava premeditat entre la dona que ajudava en les tasques de neteja a casa i el seu marit: "És un mosso que ha fugit amb aquella dona, si me'ls trobés, ui, si me'ls trobés", va explicar.

Durant la investigació, els Mossos no van poder demostrar la vinculació de la dona de la neteja amb els fets, tot i que tampoc se sap on és. El jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú finalment va acusar quatre persones: tres seuran el dia 27 a la banqueta dels acusats i la quarta (el mosso, segons diu la víctima, un extrem que la policia autonòmica diu que no li consta) està en recerca i captura i fonts properes asseguren que el fugitiu és al Brasil.

L'acusació particular demana 15 anys de presó contra els tres homes que suposadament van apallissar en José així com una indemnització de 62.000 euros pels danys causats. La seva lletrada demana més anys de presó per als agressors perquè considera un agreujant el fet que l'ataquessin amb una arma blanca i, igual que la Fiscalia, manté que el dia 10 de desembre del 2009 els lladres van robar de la caixa forta 12.500 euros així com un Rolex i altres objectes de valor que van ser recuperats pels Mossos d'Esquadra poc després, quan van detenir els agressors. "Van trobar només aquests diners perquè feia poc que havia tret de la caixa forta els diners aconseguits de la venda de la casa", va dir en José.

L'home assegura que no té cap por i que quan arribi el dia del judici declararà com a testimoni: "El que demano és justícia". Li van oferir arribar a un pacte per evitar anar a judici. No ho ha acceptat: "A veure què passa", assenyala.

El guàrdia civil és a la presó

El guàrdia civil Juan Z. està en presó preventiva juntament amb un segon acusat, Ismael A., amb antecedents penals anteriors. Pel que fa el tercer acusat, Francisco Javier M., està en llibertat provisional pels fets que se li imputen.

En José ha tornat a fer vida normal, tot i que no podrà oblidar mai aquell dia de desembre. Sempre li ha agradat el pòquer i quan li pregunten a què es dedica, ho té clar: "Jo sóc jugador de pòquer, ara ja retirat". Quan va rebre la pallissa tornava de fer el que més li agrada, de les timbes que no estan legalitzades: "Aquí no està acceptat i jo hi he jugat molt i per això he estat més a la presó que al cinema, però mai hi he estat per res dolent, mai", va concloure.

stats