PROTESTES A LA UNIVERSITAT
Crònica 04/03/2012

Els estudiants posen el punt final a la tancada a la UB

Albert Balanzà
1 min

BARCELONAEls estudiants que des de dimecres han estat tancats al rectorat de la Universitat de Barcelona i que ahir, tal com estava pactat, van abandonar el recinte sense la intervenció dels Mossos d'Esquadra, van decidir en assemblea un intens calendari de mobilitzacions que tindrà com a primera cita la probable vaga general del 29 de març. La convocatòria la ratificaran divendres que ve els sindicats.

El centenar de persones que encara hi havia ahir al rectorat de la UB van desallotjar el pati interior de columnes i les escales que pugen als despatxos del rector poc abans de les vuit del vespre. En van retirar matalassos, bicicletes i motxilles i van ensenyar una pancarta significativa que deia "Continuarà". Com a acció final, alguns dels assistents van desplaçar-se fins a la plaça Catalunya per afegir-se simbòlicament a l'assemblea que el moviment 15-M convoca cada mes.

Després d'una jornada de debat sobre el futur de la universitat i sobre el model educatiu, l'última assemblea del vespre abans del desallotjament voluntari es va pronunciar a favor que "no es refredin" les mobilitzacions contra les retallades. Amb aquest objectiu es van apuntar altres dates i idees, com una manifestació el dia 15 de març, quan es podria tramitar la llei d'acompanyament dels pressupostos al Parlament, i també el dia 22 de març. Aquesta última data, però, és la que balla més, ja que coincideix amb època d'exàmens a la Universitat Pompeu Fabra. Fins i tot els estudiants han plantejat impulsar una vaga indefinida a partir de l'abril.

stats