TURISME I SEGURETAT
Crònica 26/11/2011

Un europeu mort i tres més de segrestats a Mali

Ara
1 min
Al-Qaida del Magrib Islàmic actua sovint al nord de Mali.

BARCELONA.Un grup armat no identificat va segrestar ahir al migdia tres turistes europeus i va matar-ne un altre a la ciutat de Tombouctou, al nord de Mali. Es tracta del segon assalt i segrest en menys de vint-i-quatre hores al país, després que un altre grup d'homes armats es va emportar dos treballadors del Banc Mundial de nacionalitat francesa del centre de Mali dijous. El govern de Bamako va denunciar ahir un "atac terrorista" contra la seva seguretat i va obrir una investigació per determinar els autors dels segrestos. Segons els primers indicis, el ministeri de Defensa de Mali apunta a col·laboradors habituals d'Al-Qaida del Magrib Islàmic.

Un dels turistes, d'origen alemany, va morir víctima de dos trets mentre es defensava dels segrestadors, segons fonts dels serveis de seguretat citades per France Presse. L'assalt s'hauria produït en un bar de la plaça central del nucli turístic de Tombouctou, a dos quarts de tres hora local. El grup armat, seguint el mètode habitual dels col·laboradors d'Al-Qaida a la regió, va endur-se els tres segrestats amb un 4x4 i va fugir cap al desert. Els serveis de seguretat van informar que es tracta d'un suec, un holandès i un altre home de doble nacionalitat britànica i sud-africana.

Tombouctou es troba a la riba del riu Níger i limita amb el desert del Sàhara. Molt freqüentada per turistes, fins ara no havia viscut un assalt i segrest en ple centre. Per precaució, les autoritats de la ciutat van ordenar ahir agrupar tots els estrangers de la ciutat en un espai per evitar més atacs. Dijous ja van segrestar dos treballadors francesos del seu hotel a la localitat de Hombori, a només 200 km de la ciutat.

stats